Fengslingsmøtene gikk for Nord-Troms tingrett i Tromsø. Illustrasjonsfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Nordlys: To Tromsø-advokater siktet for narkotikakrim

To personer er varetektsfengslet i Nord-Troms tingrett, siktet for grov narkotikakriminalitet. Ifølge Nordlys dreier det seg om to Tromsø-advokater.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger i saken.

– Jeg har ingen kommentar, annet enn at jeg kan bekrefte at to personer er fengslet for grov narkotikakriminalitet, sier Yngve Myrvoll, leder for felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning i Troms politidistrikt, til Nordlys.

Ifølge avisa samtykket den ene av de siktede til varetektsfengsling, mens den andre ikke gjorde det. Retten ga politiet medhold i begjæringen om at begge skal sitte i fullstendig isolasjon i to uker.

Avisa skriver at det dreier seg om to advokater i Tromsø, men det vil ikke politiet bekrefte.

– Jeg vil ikke si noe om hverken yrke eller saken. Vi får vurdere hva vi skal utgi av informasjon etter hvert, sier Einar Sparboe Lysnes, påtaleleder i Troms politidistrikt.

De to siktede har fått oppnevnt advokatene Bjørn Arild Langenes og Jan Christian Kvanvik som forsvarere, men Nordlys har ikke lyktes å få kontakt med noen av forsvarerne.

Yngve Myrvoll bekrefter overfor VG at to personer er fengslet for grov narkotikakriminalitet. Han opplyser til VG at begge mennene har vært inne til avhør.

Mennenes forsvarere har ikke svart på VGs henvendelser i dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder