UTE AV KONTROLL: Det oppsto skogbrann ved Røysåsen i Moss. Brannvesenet meldte om mye røyk og utfordrende slukkingsarbeid, men nå er det under kontroll.

UTE AV KONTROLL: Det oppsto skogbrann ved Røysåsen i Moss. Brannvesenet meldte om mye røyk og utfordrende slukkingsarbeid, men nå er det under kontroll. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

Skogbrann i Moss under kontroll

Vaktleder i Øst 110-sentral Leif Høyland sier til VG at de nå skal ha kontroll på skogbrannen i Moss. Togene går igjen mellom Moss og Vestby, men man må være forberedt på forsinkelser.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Brannen som herjet i Moss i de sene nattetimer er nå under kontroll. Det sier Leif Høyland, vaktleder i Øst 110-sentral.

– Brannvesenet er nå inne og driver med etterslukking. De skal ha kontroll på brannen og naboene er ikke evakuert lenger.

Han fortsetter:

– Det er også nå lite røyk fra området. Vi har hatt helikopetere som har bidratt stort i et utilgjengelig område med store mengder vann. Nå kommer mannskaper fra Moss brannvesen og sivilforsvaret for å fullføre etterslukkingen. Det kommer nok til å gå noen timer, men det er vanskelig å si. Men akkurat nå har de god kontroll på stedet.

Det har vært noe redusert tilgang på togtrafikken onsdag morgen, men det virker til å gå nokså normalt i 08-draget.

– Alle tog kjører på strekningen. Det har vært forholdsvis små konsekvenser av redusert sportilgang. Etter 05.15 har det ikke vært noe særlig stort problem, sier pressesjef i NSB Åge-Christoffer Lundeby i NSB.

BRANN: Det er ulendt terreng der det brenner. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

EVAKUERES: Ifølge politiet er det nær 100 boliger som evekueres. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

Dette skjedde i natt - time for time

Klokken 01.13 melder politiet at det foreløpig ikke er akutt fare for spredning til hus, men at dette overvåkes og vurderes kontinuerlig.

Like etter 02 melder Øst 110-sentralen at de begynner å få kontroll på stedet.

03.41 opplyser politiet at de fortsatt ikke har full kontroll. Området det brenner i er nå oppjustert til cirka 15.000 kvadratmeter.

– Det pågår slukking fortsatt. Det brenner ganske godt. Fortsatt er de aller fleste husene evakuert. Situasjonen er uavklart, avhengig av vinden, sier Årstein til VG rett over 05.

Bane NOR melder på Twitter like over 04 at trafikken på Østfoldbanen mellom Vestby og Moss nå går som normalt. Politiet opplyser at ett spor fremdeles er stengt og NSB melder at forsinkelser og enkelte innstillinger vil oppstå.

Sivilforsvaret i Østfold sier at de er bedt om å bistå brannmannskapene fra 08 onsdag, for etterslukning og beredskap.

– Sivilforsvaret vil i første omgang stille med ti befal og mannskap fra våre avdelinger i Moss, skriver de på sin Facebook-side.

BRANNVESEN: Mannskaper fra både Moss og Follo er på stedet. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder