Telenor leverte mandag en omfattende rapport. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Telefeilen i Finnmark skyldtes to samtidige brudd

To brudd samtidig i nettet var årsaken til feilsituasjonen i Finnmark i november. Telenor vil gjennomgå rutinene for å forhindre en lignende situasjon.

  • NTB
Publisert:

Selskapet erkjenner ansvaret for å unngå slike hendelser, men mener samtidig at Telenor har gode rutiner for å sikre kvalitet og redusere risiko under arbeid på infrastrukturen.

Telenor leverte mandag en omfattende rapport til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet i forbindelse med kabelbruddet og feilsituasjonen i Finnmark 28. og 30. november.

les også

Øst-Finnmarkingene ber om møte med justisministeren etter at nødnettet sviktet

Årsaken til utfallet var to brudd i regionnettet samtidig. Sjøkabelbruddet oppsto mellom Hammerfest og Gjesvær 28. november. Den andre feilen oppsto i forbindelse med planlagt arbeid med å styrke infrastrukturen i Finnmark. Dobbeltbruddet varte i drøye fem timer.

Arbeidet var ikke meldt inn i henhold til Telenors prosedyrer. Det var derfor ikke inkludert i risikovurderingene som ble gjort rundt sjøkabelbruddet og sårbarheten som var kjent på dette tidspunktet.

les også

Store deler av Finnmark uten nett og dekning fredag – utbedret nå

– Telenor vil på nytt gjennomgå regler og rutiner for arbeid i nettet for ytterligere forsøke å begrense muligheter for feiltolkning, sier fungerende leder Bjørn Ivar Moen i Telenor Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder