FARLIG: Fyrverkeri ble påtent inne på Lofsrud ungdomsskole tirsdag. Politiet fant like etter fyrverkeri i sekken til en av elevene. Foto: Audun Braastad , NTB scanpix

Flere Oslo-skoler utsatt for fyrverkeri inne - gjorde beslag i ransel

Tirsdag ble det for andre dag på rad fyrt opp fyrverkeri inne på flere skoler i Oslo. Ved en av skolene fant politiet fyrverkeri i sekken til en elev.

  • linus.rovik.hauge@ntb.no

Artikkelen er over ett år gammel

Den første fyrverkerioppskytingen skjedde inne på Lofsrud ungdomsskole ved Klemetsrud sørøst i Oslo. Politiet sendte flere patruljer til skolen, men det var aldri noen fare for brann.

– Vi har funnet fyrverkeri i sekken til en elev på stedet. Vedkommende blir avhørt, og resterende fyrverkeri beslaglegges, opplyser Oslo-politiet.

Det samme skjedde i Kristiansand mandag: – Helt håpløst

UKJENT PÅTENNER: På Bjerke videregående skole i Oslo er det skutt opp fyrverkeri innendørs. Politiet vet ikke hvem som står bak. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix

les også

Vil bortvise volds-elever med øyeblikkelig virkning

Ansatt til legevakt

Kort tid etter meldingen om fyrverkerioppskyting på Lofsrud skole, meldte operasjonssentralen at det også var skutt opp fyrverkeri på Bjerke videregående skole i Groruddalen. Politiet kjente ikke til hvem som sto bak avfyringen.

– Patrulje undersøker hva som har skjedd. En ansatt har stått i nærheten da det ble fyrt av. Vedkommende må kanskje til legevakt for sjekk, opplyser politiet.

Mandag rykket politiet ut til Bjørnholt videregående skole på Søndre Nordstrand, ikke langt Lofsrud skole. Der var det blitt skutt opp fyrverkeri inne i kantina. Ingen ble skadd og ingen ble pågrepet etter denne hendelsen.

les også

Oslo-lærere: Opphoping av problem-elever på skoler med vold og trusler

Kontrollerer flere personer

Tirsdag ble det også avfyrt fyrverkeri inne i kantina til Bjørnholt skole, opplyser Oslo-politiet. Polititjenestemenn var på skolen for å følge opp mandagens hendelse.

– Det er rolig der nå, men vi kontrollerer flere personer som har vært i området hvor dette skjedde, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

Bjørnholt videregående skole var en av de første skolene i landet som innførte adgangskontroll for alle 900 elever og de ansatte.

Også i Flekkefjord måtte brannvesenet rykke ut etter at ungdom skjøt opp fyrverkeri ved Ueneshallen tirsdag ettermiddag.

– Fyrverkeriet ble fyrt opp under ei rist utenfor bygget, hvor inntaket til ventilasjonsanlegget er. Hele foajeen og vestibylen er røyklagt, sier utrykningsleder Jostein Urstad i Flekkefjord brannvesen til Fædrelandsvennen.

Operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt opplyser at ungdommene som sto bak, løp fra stedet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder