FENGSLET FOR DOBBELTDRAP: Den drapssiktede kvinnen ble pågrepet i september, og har sittet i varetekt siden. Foto: Sandnes, Ådne Husby

Utvidet siktelse mot dobbeltdrapssiktet kvinne: Skal ha dopet ned nok en ekskjæreste

Den 42 år gamle kristiansandskvinnen er siktet for å ha drept både sin far og sin tidligere samboer ved forgiftning. Nå skal politiet mene at hun har dopet ned nok en ekskjæreste.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den dobbeltdrapssiktede syvbarnsmoren har siden pågripelsen i september vært siktet for drap på både sin far og sin tidligere samboer Øystein Hagel Pedersen.

Politiet opplyste tidlig at sistnevnte skal ha blitt forgiftet.

I desember gravde politiet opp levningene av den dobbeltdrapssiktede syvbarnsmorens far, som i 2002 ble funnet død i Kristiansand. På bakgrunn av undersøkelser av funn gjort i graven mener politiet nå at også han ble forgiftet.

Flere kilder opplyser til VG at siktelsen mot kvinnen nå har blitt ytterligere utvidet til også å gjelde neddoping av en annen tidligere kjæreste.

Kvinnen selv nekter straffskyld.

Tre ganger

De to hadde tidligere et kjærlighetsforhold, men skal kun ha vært venner de siste årene.

les også

Dobbeltdrapssiktet syvbarnsmor: Hevder hun avslørte politiets undercover-agenter

Denne mannen skal totalt ha blitt neddopet tre ganger.

VG får opplyst at det skal være snakk om neddoping ved bruk av legemidler.

Politiadvokat i Agder-politiet, Ragnhild Helgesen, bekrefter at siktelsen mot kvinnen er utvidet til også å gjelde familievold, straffelovens paragraf 219. Den omhandler blant annet grov eller gjentatt vold, mishandling eller annen krenkelse av nåværende eller tidligere samboer.

– Jeg ønsker ikke nå å si noe nærmere om grunnlaget for den utvidede siktelsen, sier hun.

Undersøker mulig svindel

Politiet undersøker også om syvbarnsmoren skal ha svindlet mannen for en sekssifret pengesum, får VG opplyst fra flere kilder.

les også

Dobbeltdrapssiktet syvbarnsmor ble anmeldt: Ekskjærester sier de ble drapstruet

I 2014 ble kvinnen anmeldt av politiet for å ha stjålet avdøde Øystein Hagel Pedersens bankkort dagen før han ble funnet død. 2013 anmeldte drapsofferet henne for det samme.

Hun var også i en periode ilagt besøksforbud mot Hagel Pedersen, fordi hun skal ha fulgt etter ham og sendt ham tekstmeldinger med ubehagelig innhold.

To av kvinnens andre ekskjærester har tidligere fortalt VG at kvinnen har drapstruet dem, og at de begge var i kontakt med politiet om truslene.

Kvinnens forsvarer, Olav Sylte, ønsker ikke å kommentere saken.

ÅPNET GRAVEN: I desember åpnet politiet den 15 år gamle graven til kvinnens far i håp om å få svar. Foto: Skogstad, Lise

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder