ETTERFORSKNING: Sikring av spor etter at en kvinne ble funnet død i en leilighet på Landås lørdag kveld. Foto: Ørjan Deisz, Bergens Tidende

Mistenkelig dødsfall i Bergen - mann pågrepet

Politiet i Bergen har iverksatt etterforskning etter funn av en død kvinne i en leilighet på Landås i Bergen. En mann som bor i leiligheten, er pågrepet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt bekrefter til VG søndag formiddag at den pågrepne er en mann i 40-årene. Han varslet selv politiet om hendelsen.

Politiet har så langt ikke opplyst hva mannen er siktet for. Ifølge Bergens Tidende vil politiet begjære ham varetektsfengslet mandag.

Meldingen om et dødsfall i en leilighet på Landås i Bergen kom inn til Vest politidistrikt like etter klokken 19 lørdag kveld.

Da politiet ankom stedet, fant de en død kvinne på adressen. Ifølge Bergens Tidende og Bergensavisen skal hun være eldre.

På bakgrunn av funn på stedet har politiet iverksatt etterforskning. Dødsfallet fremstår som mistenkelig.

Siktede avhørt

Mannen i 40-årene satt i avhør i rundt en og en halv time natt til søndag, opplyser hans forsvarer Jannicke Keller-Fløystad til VG. Mannen har ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyld.

– Han har fokus på at han vil ha hjelp. Han er sjokkpreget, sier Keller-Fløystad uten å gi nærmere detaljer.

Politiet har varslet at de vil komme med en pressemelding i løpet av søndag ettermiddag.

Vet du noe om denne saken? Tips VG her.

Politiet undersøkte åstedet lørdag kveld.

– Årsaken til at vi ser på dette som et mistenkelig dødsfall, er funn vi har gjort på stedet, sa operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt lørdag kveld.

– Vi er på stedet nå og gjennomfører videre tekniske og taktiske undersøkelser. Det vil bli utført åstedsundersøkelser utover kvelden for sikring av bevis på stedet, sa han.

Den pågrepne ble lørdag kveld ført til arresten på politihuset. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Etter det Bergensavisen erfarer etterforskes dødsfallet som en kriminalsak.

Politiet har så langt ikke opplyst noe om relasjonen mellom melder og avdøde. De har arbeidet med å varsle pårørende.

Den avdøde var lørdag kveld ikke formelt identifisert, men Samsonsen opplyste at de har en formening om hvem det kan være og jobber med å varsle pårørende.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder