SORG: Den lille bygda i Oppland er i sorg etter drapet på 16 år gamle Laura Iris Haugen.

SORG: Den lille bygda i Oppland er i sorg etter drapet på 16 år gamle Laura Iris Haugen. Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Offeret fra Vinstra-drapet begraves i dag

VINSTRA (VG) Laura Iris Haugen (16) ble drept på Vinstra 31. oktober. I dag tar venner og familie farvel med henne i Sødorp kirke.

Med unntak av noen biler gjennom gatene, er Vinstra stille onsdag ettermiddag. Byen tar farvel med en av ungdommene sine i Sødorp kirke, rett ved siden av skolen hun gikk på.

Skydekket ligger lavt over toppene på furutrærne i dalsidene rundt Vinstra. Flaggene henger på halv stang utenfor kirken.

Stemningen på Vinstra videregående skole, der både Haugen og den siktede gikk, har vært trykket siden den tragiske hendelsen, blir VG fortalt av en elev ved skolen.

På et så lite sted kjenner de fleste hverandre, og elevene er preget av det som er skjedd.

Skolen har gjort flere tiltak for å støtte elevene i den vanskelige perioden. De har fått informasjon av politi og fått rom til å sørge.

Onsdag deltar mange i begravelsen i Sødorp kirke og skolen ble avsluttet etter en halv dag.

BEGRAVELSE: Vinstra tar farvel med 16 år gamle Laura Iris Haugen i dag. Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

For snart to uker siden ble 16-åringen knivstukket og drept av en jevnaldrende gutt i nærheten av der hun bodde på Vinstra.

Gutten ble pågrepet kort tid etter at politiet fikk melding om hendelsen. I tillegg er han siktet for grov kroppsskade mot en voksen mann som ble påført kutt i beinet.

Gutten ble pågrepet på åstedet, og fikk etter pågripelsen behandling på sykehus.

BEGRAVES: Onsdag begraves Laura Iris Haugen i Sødorp kirke på Vinstra. Bildet er tatt dagen etter drapet. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Gikk i samme klasse

Politiet har fortalt at den eneste relasjonen mellom de to er at de gikk i samme klasse på ungdomsskolen, og at de gikk på samme videregående skole.

Det er fortsatt uklart hva som var motivet for drapet. Den pågrepne 16-åringen har sagt at han er villig til å forklare seg, men politiet har så langt ikke fått gjennomført et ordentlig avhør.

Den lille bygda i Oppland er i sorg etter drapet. Dagen etter hendelsen samlet 400 videregående elever seg i skolens aula for å minne Laura Iris Haugen.

Samme uke var det også kriseteam på den videregående skolen der de to 16-åringene var elever. Det har i etterkant av drapet vært ulike arrangementer der lokalbefolkningen kan samles i sorgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder