STORE SKADER: Det ble store skader på den sivile politibilen (t.v) etter sammenstøtet med bilen gjerningspersonen kjørte.
STORE SKADER: Det ble store skader på den sivile politibilen (t.v) etter sammenstøtet med bilen gjerningspersonen kjørte. Foto: Politiet

Politiet løsnet varselskudd under jakt på naken mann i bil

Publisert: Oppdatert: 18.01.18 13:07

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Torsdag kveld var det en væpnet politiaksjon mot en naken mann som gikk berserk i Glomfjord.

Klokken 18.33 torsdag kveld mottok politiet i Nordland melding om en naken mann som knuste seg inn i flere hus.

– Vi ble ringt av en person som var på vei hjem til Selstad. Han observerte en naken mann som slo mot vinduet på et hus og forsøkte å komme seg inn. Dette gjentar seg flere ganger. Han klarer å komme seg inn og gikk omkring i huset, opplyser politiets operasjonsleder, Ivar Bo Nilsson til VG.

Bevæpnet seg

Klokken 18.55 får politiet en ny melding. Denne gangen står mannen, som er i 40-årene, utenfor et hus der det er en dame og to små unger.

– Mannen kommer seg inn i garasjen. Der sto det en bil. Den sto ikke der lenge, for denne bilen tok han og kjørte fra stedet med, sier Nilsson.

Nilsson opplyser at den lokale mannen er en kjenning av politiet. På bakgrunn av mannens historikk valgte politiet å bevæpne seg.

– Det tok ikke lang tid før vi får en melding om at noen har observert en blodig og naken sjåfør. Da var bilen i Glomfjord. Vi hadde en bil som var i nærheten og det tok ikke lang tid før vi hadde kontakt.

Preget etter hendelsen

Nilsson forteller at kjøreatferden var så ille at det ble besluttet å torpedere bilen. Mannen kom seg løs og kjørte på politibilen gjentatte ganger.

– De to politimennene kom seg raskt ut av bilen og anropte mannen. De opplevde situasjonen som så truende at de trakk våpen. Mannen ga seg ikke, derfor måtte politiet løsne varselskudd.

Nilsson opplyser at politibilen ble så skadet, at den blir kondemnert.

– Politibetjentene er ganske preget etter hendelsen. De har klaget på smerter etter sammenstøtet. De blir sjekket av helsepersonell.

Da politiet pågrep gjerningspersonen hadde han flere kutt på seg.

– Vi tror disse kuttene er selvpåført. Mannen skal undersøkes på grunn av kuttskadene og på bakgrunn av adferdsmønsteret i kveld. Det kommer ikke til å bli gjort noe formelt avhør av mannen i kveld, sier Nilsson.

Skal gjøre undersøkelser

Nilsson opplyser at Bodø politistasjon er koblet på saken.

– Vi skal undersøke boligen til mannen, nabohusene og snakke med naboene. Jeg tror ikke de har hatt det noe bra mens dette pågikk.

Denne artikkelen handler om