NSB må vurdere ny tette-metode

Oslo: Samferdselsminister Odd Einar Dørum (V) ber NSB på nytt vurdere hvilken tettemetode som skal brukes i Romeriksporten på Gardermoen-banen.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

I et brev til NSBs styreformann Arent M. Henriksen, understreker Dørum at arbeidene med tetting av Romeriksporten for å oppnå tilfredsstillende grunnvannsbalanse i Østmarka må nå gis absolutt første prioritet.
-Øvrige anleggsarbeider må derfor begrenses til et omfang som ikke hindrer at tettearbeidene kan gjennomføres med tilfredsstillende resultat, skriver samferdselsministeren.

NSB har tidligere valgt en raskere metode med etter-tetting av to utvalgte deler av Romeriksporten der vannlekkasjene er store.

Samferdselsdepartementets kvalitetssikringsfirmaer Grøner AS og VBB Anlägning AB mener en systematisk etterinjeksjon på hele problemområdet er en sikrere metode for å nå lekkasjekravet på maksimum 400 liter i minuttet i Lutvannssonen. Denne tettemetoden er dyrere og mer tidkrevende enn den løsningen NSB til nå har gått inn for.

Men dersom NSBs tette-løsning ikke reduserer lekkasjene tilstrekkelig, kan det medføre at deler av området må tettet på nytt. Det vil i så fall kreve mer både penger og tid enn en total-tettingsløsning. Dørum ber derfor NSB vurdere tetteløsning på nytt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder