KALDT: Kombinasjonen av nedbør og lang kuldeperiode gjør at snøen ikke vil forsvinne med det første. Foto: Trond Solberg

Meteorolog: På tide å finne frem snøskuffen

Kulden som er ventet, vil gjøre at snøen vil bli liggende på bakken en god stund fremover, ifølge meteorolog Aslaug Skålevik Valved.

Forrige uke spådde meteorologene at kuldeperioden ville la vente på seg, men nå snur meteorologene – til både gru og glede for mange.

Fra neste uke vil det nemlig bli et kaldt værskifte over hele landet, skal vi tro meteorolog Aslaug Skålevik Valved.

– Man kan si at vinterværet i Norge for alvor ankommer. Det vil bli en land og kald periode med rolige vindforhold.

Sjekk været der du er på Pent.no!

Hun spår det vil bli fra −5 til −10 i kystnærestrøk i en lang periode fremover.

– Og i innlandet kan det bli enda kaldere – spesielt i lokale strøk. De kalde temperaturene skyldes den kalde vinden som kommer inn fra Arktis – og rammer hele landet, forklarer hun.

Mye snø

De kommende ukene kan bli en fryd for de mange skielskere i landet. Fra og med fredag vil store deler av Norge nemlig få snø.

– Spesielt i Agder-fylkene vil det komme store mengder med snø. Dette vil dog kunne by på trafikale utfordringer, advarer Valved.

SKI: Alt ser ut til at det vil bli gode muligheter for å stå på ski i store deler av landet en lang stund fremover. Bildet er tatt på Hardangervidda ved en tidligere anledning. Foto: Jørgen Braastad

Også Vestlandet vil få perioder med snø i helgen.

– I Bergen, for eksempel, har det allerede kommet en god del mengde med snø, og mer skal det bli fra fra sent fredag ettermiddag.

Det samme gjelder for Østlandet, som også kan vente seg hvite dager de kommende dagene.

– I Trøndelag og Møre og Romsdal vil det til sammenligning komme svært små nedbørsmengder av snø. Dog kan Møre og Romsdal til gjengjeld vente seg kraftige vindkast fra sørøstlig retning.

Vind og snø vil det også bli i Nordland.

– Her har vi satt opp farevarsel da det kan bli vindkast på mellom 25–30 m/s utsatte steder. Så får vi se om vi ikke må oppdatere varselet etter hvert.

Også finnmarkingene må belage seg på snø, mens det i nabofylket Troms vil det bli oppholdsvær.

– Det kan uansett være lurt å måke bort snøen. Prognosene viser nemlig at snøen vil bli liggende – lenge!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder