PÅGREPET HER: Mannen ble pågrepet på en gravlund i Haugesund. Foto: Tipser

Kvinne angrepet på gravlund - livstruende skadet

HAUGESUND (VG) Politiet tror at kvinnen var et tilfeldig offer, og en mann i slutten av 40-årene er siktet for drapsforsøk.

Det var klokken 16.17 politiet rykket ut til en leilighet i Haugesund etter melding om en mann med øks som forsøkte å bryte seg inn.

Ifølge politiet forsvant mannen fra stedet i en bil, men ble senere pågrepet på Vår Frelsers gravlund i Haugesund. Der fant politiet en kritisk skadet kvinne, som ble kjørt til sykehus i all hast.

Mannen, som sitter i arresten, er siktet for drapsforsøk og er en tidligere kjenning av politiet.

På en pressekonferanse forteller politiet at de har kontroll på en øks som de tror har en forbindelse med drapsforsøket. Øksen ble funnet på åstedet. Mannen er ennå ikke avhørt.

Den fornærmede kvinnen er identifisert, men alle pårørende er foreløpig ikke varslet. Tidligere på kvelden fortalte jourhavende jurist Anne Mette Dahle til VG at kvinnen hadde stikkskader.

– Det ser foreløpig ikke ut som det er noe relasjoner mellom mannen og kvinnen. Det kan virke som at kvinnen var et tilfeldig offer, sa Dahle.

Saken fortsetter under bildet.

ETTERFORSKER: På kirkegården hvor mannen ble pågrepet, fant politiet også en skadet kvinne. Foto: Carina Hunshamar / VG

Politiadvokat Sveinung Andersen forteller til VG at det er for tidlig å se om det er en kobling mellom angrepet på kvinnen og innbruddsforsøket. Han ønsker ikke å gå inn på om kvinnen har en tilknytning til adressen.

– Det er noe vi etterforsker videre. Det er en nærhet i tid og nærhet i sted, så politiet er interessert i å finne ut av det, og det jobber vi med, sier han.

Andersen ønsker ikke å kommentere om politiet har kontroll på bilen som mannen forsvant i.

KONTROLL: Under pressekonferansen i Haugesund forteller politiet at de har kontroll på en øks som er funnet på åstedet. Foto: Carina Hunshamar / VG

Mannens forsvarer, Erik Lea, sier til VG at han ikke har hatt anledning til å snakke med sin klient tirsdag.

– Jeg får ikke snakket med ham før i morgen, så det blir ikke noe avhør før da. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Lea.

Tirsdag kveld var området på gravlunden sperret av. Mannen, som er norsk statsborger, skal ha oppført seg veldig truende. Det var vitner som varslet politiet om mannen på gravlunden, og disse er avhørt av politiet.

– Det er usikkert om det er flere personer som er involvert, men vi etterforsker saken så godt som vi kan, sier Anne Mette Dahle.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder