SLÅTT UT: Ordfører Marthe Mjøs Persen tapte nominasjonskampen mot Roger Valhammer. Foto: Krister Sørbø, VG

Thriller i Bergen Ap - ordfører danket ut av skolebyråd i byrådsnominasjon

Det har vært en nervepirrende opptakt til nominasjonsmøtet i Bergen Arbeiderparti, der «nykommeren» Roger Valhammer slo ut sittende ordfører Marthe Mjøs Persen.

Publisert:

Sittende byrådsleder Harald Schjelderup i Bergen har gjort det klart at han ikke ønsker å stille til gjenvalg til byrådsledervervet, skriver Bergens Tidende.

I Bergen er det reelt sett bare to partier som har mulighet til å kapre den ettertraktede stillingen etter kommunevalget i høst; Høyre og Arbeiderpartiet.

Derfor var det knyttet stor spenning til kveldens nominasjonmøte i Grand Hotell Terminus, der Ap’ere hadde valget mellom sittende ordfører Marthe Mjøs Persen (43) og skolebyråd Roger Valhammer (34).

les også

Hareide om KrFs blå veivalg: Ikke et valg for evigheten

Valhammer trådte inn i stillingen som skolebyråd i august, og ble da betegnet som «en av de som partiet satser på», av Schjelderup overfor Bergens Tidende.

– Vi skal ikke vinne valget på det vi har gjort, det skal vi først og fremst høste troverdighet fra. Vi skal vinne valget fordi vi har de beste løsningene for Bergen og den byen vi ønsker å forme, sa Valhammer under talen sin til nominasjonsmøtet.

– Når vi går ut herfra i dag, har vi valgt et ambisiøst og fremtidsrettet program, og vi har valgt laget som skal sette politikken ut i livet. Og kjære alle sammen, jeg gleder meg - er det lov å si det- noe forjævlig til å vinne valget sammen med dere, rundet han talen av med, til applaus fra salen.

les også

Ut mot førerkort-test for eldre: – Nå må vi slutte å plage eldre unødvendig

Persen har sittet som ordfører i Bergen siden 2015. Hun har tidligere vært nestleder i Rød Valgallianse, men meldte overgang til Arbeiderpartiet i 2008, da RV slo seg sammen med Arbeidernes Kommunistparti til Rødt.

– Mitt politiske engasjement slutter ikke her. Det er langsiktig. Og jeg er fortsatt klar for større oppgaver i partiet, sa Persen i sin tale.

I møtet satt 152 stemmeberettigede delegater. 87 stemte for Valhammer, mens 65 stemte for Persen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder