Slo til med MGP-hyllest på Slottsplassen

INNENRIKS

(VG Nett) Jubelbrølet spredte seg langt nedover paradegaten Karl Johan da Sinsen ungdomskorps stemte i med Alexander Rybaks vinnerlåt «Fairytale» i barnetoget.

Publisert: Oppdatert: 17.05.09 18:19

Rybak-feberen herjer på nasjonaldagen, og festen og feiringen vil ingen ende ta.

Norske flagg vaiet i takt mens folk klappet og sang med til låten, som nå er i alle nordmenns hjerter etter Rybaks triumf i Moskva.

På Slottsplassen fikk også kongefamilien gleden av å oppleve låten fra gårsdagens Melodi Grand Prix-seier - men denne gang i korpsversjon.

- Vi hadde en annen marsj i bakhånd hvis det ikke ble seier i går kveld, avslører Linda Meiltoft i Sinsen ungdomskorps til VG Nett.

Les også:Finanskrisen flyttet barnetoget i Asker

Trampeklapp

Heldigvis for både korpset og Norge ble det seier, og rundt 70 musikanter og drillpiker kunne glede menneskemengden langs Karl Johan med heftige korpstoner, som raskt ble akkompagnert av trampeklapp og jubel.

Sinsen Ungdomskorps var ikke det eneste korpset i landet som hadde tatt seieren på forskudd og lært seg «årets låt» i tide til nasjonaldagen. Også Lisleby skolekorps i Fredrikstad, Tranby skolekorps utenfor Lier og Flekkerøy skolekorps traff blink med årets 17. mai-program.

Les også:Lokalkorpset på Nesodden spilte «Fairytale»

Artikkelen fortsetter under bildet.

Spiller på Gardermoen

Aller mest suksess gjorde kanskje Nordre Nesodden skolekorps, som holder til i nettopp Alexander Rybaks hjemkommune.

- Det var veldig morsomt å høre på, sier ordfører Christian Hintze Holm til VG Nett.

Les også:Gardermoen forbereder seg på kaos.

Og dagens 17. mai-tog-hyllester er bare en smakebit på hva som venter Alexander Rybak når han lander på Gardermoen i kveld.

Her kan du lese mer om