Nekter å levere telefonbilag til Stortinget

AP-TOPP: Stortingspolitiker Saera Khan har selv lært å spå etter å ha tatt et tarotkurs hos spåkone. Foto: Linda Næsfeldt

Saera Khan ringer spåkoner

Stortingsrepresentant Saera Khan (Ap) pleier nær kontakt med spåkoner, har gått på tarotkurs og tror på astrologi.

 • Marianne Johansen
 • Eirik Mosveen

Artikkelen er over 12 år gammel

Selv bedyrer den profilerte stortingsrepresentanten at hun ikke har ringt dyre teletorgnumre til spåkoner på Stortingets regning.

- Jeg innrømmer at jeg har ringt et par spåtelefoner innimellom. Det er ikke ulovlig så lenge jeg betaler regningene selv. Jeg har alltid vært interessert i astrologi og tarot, det har jeg vært siden jeg var tenåring, sier Saera Khan til VG.

Som VG skrev onsdag stoppet Stortinget å betale Khans mobiltelefon tidligere i år på grunn av Khans skyhøye mobiltelefonregninger.

- Et problem

Nå viser det seg at Khan hverken overfor Stortinget eller VG har lagt frem fullstendige bilag for telefonregningene som viser hvor og hvor mye hun har ringt for.

- Det har vært et problem å få henne til å levere underbilagene til Stortinget. Vi har gjentatte ganger bedt henne om å levere inn bilagene, og vi har protokollført at hun må etterlevere bilagene vi ikke har fått, og levere bilagene for fremtiden. Hun har lovet bot og bedring, men vi har fortsatt ikke mottatt bilagene, sier Stortingets direktør Hans Brattestå til VG.

SKYHØYE REGNINGER: Stortingsrepresentant Saera Khan (Ap) har så høye mobilutgifter at Stortinget har nektet å betale regningene. Foto: Trond Solberg

- Har dere mistanke om at hun har ringt dyre teletorgnumre?

- Nei, det har vi ikke hatt grunnlag for å mistenke. Vi har sett at regningene hennes har vært veldig høye, og vi venter fortsatt på underbilagene, sier Brattestå.

I går viste Khan mobiltelefonregninger fra 2007 og 2008 til VG, som hun mener beviser at hun ikke har ringt dyre teletorgnumre. På regningene har store deler vært sladdet.

- Det er dyre private utenlandssamtaler som gjør at mobilregningene mine har blitt høye, det er ikke fordi jeg har ringt spåkoner, sier Khan.

30 kr. minuttet

VG har snakket med to spåkoner som opplyser at de har spådd Khan en rekke ganger i fjor og i år når hun har ringt dem på teletorgnummer. Khan skal ha opplyst at hun har ringt fra Stortinget, og en av spåkonene opplyser at hun har hørt Stortingets klokke som har kimt i bakgrunnen.

Å bli spådd av spåkoner er vanligvis en dyr affære: Via tjenesten eksperthjelp.no koster det cirka 30 kroner minuttet å bli spådd, mens andre teletorgnumre til spåkoner koster 26,90 kroner minuttet.

- Jeg ba henne om å slutte å ringe meg ved påsketider i år, sier Helle, som selger tjenestene sine som klarsynt.

VG får opplyst fra flere i spåmiljøet at Khan har utviklet et konfliktfylt forhold til flere spåmiljøet.

- Det kjenner jeg meg ikke igjen i, sier Saera Khan.

Hun innrømmer at hun har ringt et dyrt spesialnummer til en spåkone på Stortingets regning én gang i år. På telefonregningen for april, viser hun frem at denne telefonen står oppført som «spesialnummer». Beløpet Khan viser VG er på cirka 293 kroner, men regningen viser at nummeret er ringt 58 ganger, med en samlet samtaletid på 1,08 timer.

- Da ble jeg spådd i forbindelse med «Den store klassefesten». Jeg lurte på hvordan det ville gå, og hun sa at det ville gå veldig bra.

Spår selv

- Hun sa hun så fest, seier og feiring. Den andre gangen jeg har blitt spådd, var på e-post i forbindelse med et kurs jeg tok i tarot. I tillegg har jeg hatt en del kontakt med Helle, men det har vært privat, på hennes private telefonnummer. Det er fordi jeg har blitt kjent med henne, sier Khan.

Les også:Betaler tilbake

TOK TAROTKURS: Elisabeth Vinje lærte Saera Khan å spå seg selv. Foto: Privat

Khan har ikke bare søkt råd hos spåkonene, hun har også lært seg å spå i tarot selv.

- Hun har tatt et tarotkurs hos meg, eller et spådomskurs, er et mer dekkende ord. Hun har lært å spå seg selv, i stedet for bare å ringe og bli spådd. Hun har lært ulike spådomsmetoder, ulike kortlegg og ulike symboler. Hun var veldig dyktig, sier spåkone Elisabeth Vinje til VG.

- Tror du på spådommene og at det går an å se inn i fremtiden?

- Egentlig ikke, jeg tror mer på meg selv. Spådommer har jeg ikke så mye tro på, men jeg synes astrologi, tarot og drømmetolkning er veldig spennende. Hvis du drømmer at du er på butikken og handler, kan det for eksempel bety at det skjer noe nytt i livet ditt. Hvis du er løve, er du et høstbarn, du er ildfull og da blir du påvirket av den og den planeten, sier Khan.

- Har du spurt spåkonene om politikk?

- Nei, jeg har aldri spurt om vi vinner eller taper valget eller noe sånt. Hva om jeg hadde fått vite at vi taper valget, og at Frp får 40 prosent! Men før «Klassefesten» ble jeg spådd om at det kom til å gå bra, og det stemte jo det, jeg vant!

VG har intervjuet Saera Khan en rekke ganger de siste dagene, uten å få fullstendig klarhet i hvor ofte hun har ringt spåkoner.

Les også

 1. Betaler tilbake

  Etter at VG konfronterte Saera Khan med de skyhøye mobilutgiftene hun har fått dekket av Stortinget, har hun…
 2. Khan lovet å legge kortene på bordet

  Saera Khan sa hun ikke hadde noe å skjule. Men etter at hun hadde fått mulighet til å undersøke størrelsen…
 3. Saera Khan (Ap) hadde skyhøye mobilregninger

  Stortinget har stoppet betalingene av Saera Khans (Ap) mobiltelefon fordi hun har hatt skyhøye telefonutgifter.

Mer om

 1. Arbeiderpartiet (Ap)

Flere artikler

 1. - Spåkonene har ikke påvirket Ap-politikken

 2. Saera Khan: Innrømmer telefoner til klarsynte

 3. - Ble også spådd om politikk

 4. Saera Khan: - Lei meg for at jeg brøt den gjensidige tilliten

 5. Disse kan overta for Khan

Fra andre aviser

 1. Ringte spåkone på Stortingets regning

  Aftenposten
 2. - Ringer ikke spåkoner

  Bergens Tidende
 3. Spådde Kahn om politikk

  Bergens Tidende
 4. Har betalt mobilutgifter

  Bergens Tidende
 5. - Ringer ikke spåkoner

  Fædrelandsvennen
 6. Innrømmer at hun ringte til klarsynte

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no