KAMPKLAR: Siv Jensen holdt i dag tale på Frps landsmøte. Foto: Scanpix

KAMPKLAR: Siv Jensen holdt i dag tale på Frps landsmøte. Foto: Scanpix

Jensen: - Vi har endret spillereglene

GARDERMOEN (VG Nett) Frp-leder Siv Jensen mener partiet har lært av valgnederlaget i fjor høst.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Frp gjorde sitt beste valg noensinne i Stortingsvalget i fjor høst. Likevel glapp drømmen om regjeringsmakt på målstreken. I sin tale til landsmøtet fredag ettermiddag innrømmet Frp-lederen at partiet ikke nådde sitt mål i valgkampen. Hun gjør det likevel klart at partiet fortsatt har regjeringsmakt som mål.

- Vi kom nesten i mål, men vi har lært. Vi vet hva vi må gjøre bedre gang. Nederlag er ikke et alternativ. Vi skal vinne valget i 2013, sa Jensen til sine partifeller.

Blir trist

Jensen innrømmer overfor VG Nett at det fortsatt gjør henne trist å tenke på at regjeringsmakten glapp på målstreken. Samtidig mener hun partiet oppnådde mye i valgkampen:

- Vi har endret spillereglene for alltid. Vi endret oppfatning av Frp og vi drepte myten om hvem som kan sitte i regjering, sa Jensen.

Se Siv Jensens landsmøtetale direkte på VGTV kl.16 her!

Nådde ikke målet

Overfor VG Nett gjentar Siv Jensen angrepene på sine potensielle samarbeidspartnere på borgerlig side. Ifølge Jensen må Venstre-leder Lars Sponheim ta mye av skylden for at de borgerlige partiene tapte regjeringsmakten.

- Vi nådde ikke målet vårt, og jeg mener at Lars Sponheim har et betydelig ansvar for det, sier Jensen.

Sponheim varslet allerede valgnatten at han ville gå av som Venstre-leder etter partiets katastrofevalg. Den tidligere partilederen tiltrer som ny fylkesmann i Hordaland 1. juni.

- Vi var i et vakum og de usikkerhetsmomentene som har vært må vi få ryddet av veien, sier Jensen.

Les videre under bildet!

UT MOT DE ANDRE: Fremskrittspartiets leder Siv Jensen. Foto: Scanpix

Frp-lederen tar ingen selvkritikk for valgfiaskoen. Tvert imot gjør hun det klart at partiets samarbeidsstrategi ligger fast.

- Denne strategien førte ikke fram. Burde dere ikke da endre strategi?

- Nei, vi sier klart fra hvem vi vil samarbeide med. De bør de andre partiene også gjøre, sier Jensen.

VG-NETT-LESER:På borgerlig side vil de fortsatt snakke om at de er interessert i å samarbeide, men de vil ikke klare å konkretisere hvilken politikk de skal føre.

- Ikke opp på noe bord

En av valgkampens virkelig store samtaletemaer var VG-bildet der Høyre-leder poserer mellom KrF-leder Dagfinn Høybråten og Venstre-leder Lars Sponheim. I Frp ble bildet oppfattet som at Høyre vraket Frp som regjeringspartner.

Siv Jensen står fast på at målet for partiet fortsatt er regjeringsmakt, men gjør det klart at hun ikke har noen planer om å gjenta bildekuppet til sentrumspartiene KrF og Venstre.

- Burde ikke du og Erna Solberg la dere avbilde på et bord i Stortinget nå?

- Vi skal ikke opp på noe bord, slår Siv Jensen fast.

BLE OMSTRIDT: Dette VG-bildet av Dagfinn Høybråten og Lars Sponheim som enes om Erna Solberg som statsministerkandidat under valgkampen, er stridens kjerne. Foto: Helge Mikalsen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder