Kart

Ble truet av hagledesperadoer - var Halloween-spøk

(VG Nett) Politiet flere steder i landet er oppgitt etter en travel Halloween-helg. I Sauda måtte en mann flykte for væpnede, ubudne Halloween-gjester i sitt eget hjem.

  • Anders Park Framstad
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
Allehelgensaften

Har du opplevd noe spesielt på Halloween?Tips VG Netts journalist!

Væpnede politistyrker rykket lørdag kveld ut til det som viste seg å være en dårlig Halloween-spøk i Sauda i Rogaland.

En vettskremt mann kontaktet lovens lange arm etter at to personer med finlandshetter og haglegevær hadde troppet opp ved inngangsdøren hans.

Protokoll: Send inn dine halloween-bilder her!

Mannen tok i hui og hast med seg sin mindreårige sønn, og flyktet til naboen.

- Politiet tok hånd om to personer som viste seg å være mannens naboer. De hadde funnet ut at de skulle ha det litt festlig, sier operasjonsleder Torgeir Stødle i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til VG Nett.

VGTV: Groteske Halloween-kaker

Verken politiet eller den fornærmede synes imidlertid spøken var særlig morsom.

- Dette førte til en del styr både for huseieren og oss, som vi godt kunne ha vært for uten. Vi tilkalte ekstra mannskaper, og våre ressurser kunne ha vært brukt på andre ting, sier Stødle.

- Storm i et vannglass

De to naboene, en kvinne og en mann i 40-årene, er nå siktet for brudd på våpenloven. Totalt fire skytevåpen ble beslaglagt.

Den angrende nabomannen sier til VG Nett at han mener saken har fått for stor oppmerksomhet.

- Vi tok på oss masker og gikk opp til noen naboer, som er gode venner av oss. Vi hadde med oss et hagleløp, ikke en hel hagle. Dette er storm i et vannglass, sier han.

Han hevder at han aldri kom i kontakt med naboen, og at han dessuten ikke så at naboen var hjemme før de to ble oppdaget.

- Vi hadde bestemt oss for å ikke gjøre det dersom ungene var der, men de så oss gjennom vinduet, sier naboen.

Øks i Østfold

Også i Østfold er politiet oppgitt over overstadig Halloween-feiring.

«Idioter som burde holdt seg for seg selv lager kvalme for mange feststemte mennesker, og sørger for at Halloween-feiringen har fått et særnorsk preg», skriver operasjonsleder Hans Martin Nygårdsmoen i Østfold politidistrikt i politiloggen.

Ifølge NRK sikter han blant annet til at en 18-åring ble pågrepet med øks i Fredrikstad sentrum.

- Han var på vei til et utested for å hevne noe han mente hans bror var blitt utsatt for, sier Nygårdsmoen.

Fyll og bråk i Trøndelag

På Kattem i Sør-Trøndelag oppsto det bråk og slåsskamper på en Halloween-fest natt til søndag. Politiet rykket ut til stedet etter å ha mottatt meldinger om flere basketak mellom festdeltagere, enkelte av dem så unge som 12 år.

- Det skal også ha vært vist frem en kniv, og politiet fant en kniv på stedet som ble beslaglagt, sier operasjonsleder Astrid Metlid ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

En mann i 30-årene ble pågrepet.

- Han ble bedt om forlate stedet, men kom tilbake og slo en annen mann i ansiktet i politiets påsyn, opplyser operasjonslederen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder