LEGGES NED: Aker sykehus. Foto: Scanpix
LEGGES NED: Aker sykehus. Foto: Scanpix

Aker sykehus blir lagt ned

INNENRIKS

Styret i Oslo universitetssykehus vedtok onsdag at Aker sykehus skal legges ned.

Publisert: Oppdatert: 17.02.10 15:07

Styret kan ikke love videre drift på sykehuset. Ifølge nedleggingsvedtaket må nemlig Oslo kommune på banen dersom det skal bli en eller annen form for helsevirksomhet på området i framtiden, melder NRK.

Tidligere har en prosjektgruppe nedsatt av Oslo universitetssykehus foreslått å flytte legevakten fra Storgata til Aker sykehus. Oslo kommune må selv avgjøre om dette kan bli en løsning for videre bruk av lokalene i Groruddalen.

Vedtaket om å legge ned Aker sykehus kommer ikke som noen overraskelse. Allerede i oktober i fjor konkluderte prosjektgruppen med at Aker bør legges ned.

Innbyggerne i bydelene Grorud og Stovner tilhørte tidligere Aker sykehus, men ble i 2004 overført til Akershus universitetssykehus (Ahus). I år er planen at bydelen Alna samt kommunene i Follo skal følge etter.

Det har vært lokal motstand mot å legge ned Aker sykehus. Partiet Rødt foreslo at Oslo bystyre skulle be Helse- og omsorgsdepartementet om å stanse planene om nedleggelse. Oslos helsebyråd Sylvi Listhaug (Frp) fulgte opp med å be regjeringen om å gripe inn. Hun uttalte i november at alle partiene står samlet i sitt krav om å få beholde Aker sykehus.

Her kan du lese mer om