SAMTYKKE: Forsvarer Anniken Mellegaard (i midten) forsøkte tirsdag morgen å få kontakt med sin klient for å få samtykke til at rettssaken kan fortsette uten henne. Foto: Bjørnar Tommelstad

Alvdal-tiltalt fraktet til sykehus

HAMAR (VG Nett) Den ene tiltalte kvinnen (46) i ankebehandlingen i Alvdal-saken ble akutt syk på vei til rettssalen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Hun var på vei hit i en politipatrulje da hun ble syk. Hun er fraktet til sykehuset i Hamar, sier 46-åringens forsvarer, Anniken Mellegaard, til VG Nett.

Kvinnen, som i Nord-Østerdal tingrett ble dømt til fire års fengsel for å ha medvirket til seksuelle overgrep, har gjennom hele behandlingen av saken i tingretten og lagmannsretten slitt med sykdom.

Forsvareren ønsker ikke å kommentere detaljene rundt sykdommen til sin klient. Det er derfor ukjent hvor alvorlig den akutte sykdommen er.

Også under runden i tingretten, var 46-åringen fraværende enkelte dager på grunn av sykdom.

- Det er ingen hemmelighet at hun har vært syk. Det er en belastning å følge denne saken i retten, det gikk overraskende greit i tingretten, sier Mellegaard.

Forsvareren har i morgentimene ikke fått tak i sin klient på grunn av den akutte sykdommen, og rettssaken kunne ikke fortsette før Mellegaard får samtykke fra sin klient.

- Jeg må snakke med henne selv, sier Mellegaard ved 9-tiden.

Politipatruljen som fraktet 46-åringen til sykehuset er blitt bedt om å kontakte aktørene i Eidsivating lagmannsrett så snart den tiltalte kvinnen er tilgjengelig på telefon.

Ved 9.40-tiden kunne saken fortsette i Eidsivating lagmannsrett.

- Jeg har fått snakket med henne. Hun ønsker å være her, men samtykker at saken kan fortsette uten henne, sier Mellegaard.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder