FESTKLAR: Kong Harald (fra venstre), dronning Sonja og kronprins Haakon er på vei til bursdagsfest. Foto: Scanpix.

FESTKLAR: Kong Harald (fra venstre), dronning Sonja og kronprins Haakon er på vei til bursdagsfest. Foto: Scanpix.

Kongeparet og Kronprinsen på vei til fest

Kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon er på vei til Danmark i hver sin bil. Målet er at alle skal rekke fram i tide til å delta i feiringen av dronning Margrethes 70-årsdag fredag, sammen med kronprinsesse Mette-Marit.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Opprinnelig skulle kongeparet ha reist allerede torsdag, mens kronprinsparet skulle komme fredag. Komplikasjoner i kjølvannet av flystansen grunnet askeskyen fra Island satte en stopper for disse planene.

- Dronningen reiste fra Oslo tidlig fredag formiddag, mens kong Harald reiste like etter at han hadde holdt statsråd på Slottet, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NTB.

Stansen i flytrafikken gjorde at kronprinsen ble stående på bakken i London på vei hjem fra besøk i Dubai torsdag. Han valgte å reise til Danmark i bil.

- Kronprins Haakon har overnattet i Tyskland og er nå på vei til København. Målet er at alle skal komme fram i tide til middagen fredag kveld, men det er svært mye trafikk på veiene, opplyser Hagen.

Kronprinsesse Mette-Marit kjørte torsdag til Danmark i bil, og var den eneste som representerte det norske kongehuset ved gallaforestillingen til ære for dronning Margrethe torsdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder