VALGDAG: Her er statsminister Erna Solberg avbildet da hun avga sin stemme ved kommunevalget i 2015 (hun skal etter planen stemme på valgdagen i år), og Jonas Gahr Støre her avbildet da han stemte på Svendstuen skole i går. Foto: /Fredrik Hagen / NTB scanpix

Slik dekker VG valget

Gleder du deg til å følge valgnatten? VG gir deg den beste dekningen fra valglokaler og valgvaker landet rundt.

Det er knyttet mye spenning til kommune- og fylkestingsvalget 9. september. Vinner de grønne kampen om byene? Kan Senterpartiet ta ordfører-storeslem i Nord-Norge og Trøndelag? Kommer Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) inn i Bergens-politikken, etter å ha vært størst i byen på enkelte målinger?

Her står slagene: Kampen om storbyene

I VGs valgstudio kan du holde deg oppdatert på alt om valget, mens VGTV starter sendingen klokken 15.00 mandag, og følger valget ut i de sene nattetimer.

Begge steder får du resultater, analyser og stemningsrapport fra partienes valgvaker.

Det blir dekning fra alle stortingspartienes valgvaker i Oslo.

Du kan se VG-lesernes bilder fra valgdagen her, og dele ditt eget på Instagram ved å nevne @vgnett og bruke emneknaggen #vgvalg.

I tillegg er vi i Tromsø, Verdal og Bergen – sistnevnte for å følge FNBs valgvake.

Resultatene begynner å tikke inn klokken 21:00, og da kan du følge en løpende oppdatert oversikt her. Det første som kommer klokken 21 er prognosen for hele landet for fylkestingsvalget, prognose for alle fylkene og prognose for resultat av kommunevalget i de fire største byene i landet: Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Det kan du lese mer om her.

Nå har over 1,1 millioner tatt VGs valgomat. Du kan fortsatt teste hvem av 7302 kandidater du er mest enig med.

«Den jævla bommen»: – Jeg viser fingeren, hver eneste gang

VGTV har fulgt opptrappingen til valget – se noen av høydepunktene her:

Slik lå partiene an i VGs siste partimåling lørdag 6. september:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder