KUTT: Finansminister Siv Jensen (Frp) varsler at regjeringen ønsker å kutte i eiendomsskatten også for neste års statsbudsjett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Regjeringen vil kutte ytterligere i eiendomsskatten

Regjeringen vil i statsbudsjett for neste år redusere eiendomsskatten ytterligere, ned til 4 promille. Ap mener det vil føre til velferdskutt i kommunene.

  • NTB

Regjeringen vil kutte makssatsen for eiendomsskatten til 4 promille. Det vil si at et hus til en verdi på 5 millioner kroner maksimalt kan få eiendomsskatt på 20.000 kroner, melder NRK.

– Endringen skal gjelde fra 2021, men alt dette vil regjeringen presentere i sin helhet i forbindelse med kommuneproposisjonen som kommer til våren, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til kanalen.

les også

Vibeke-Emilie (34) ble kastet ut av Frp – nå blir hun tøff konkurrent

Under fremleggelsen av fjorårets budsjett ble den maksimale skattesatsen redusert fra 7 til 5 promille med virkning fra 2020.

Dette betyr at 101 kommuner i landet må senke skattesatsen ytterligere.

Finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet Rigmor Aasrud mener kutt i eiendomsskatt vil føre til kutt i velferden til kommunene.

les også

Sylvi Listhaug ut mot de rødgrønne: – Slutt å tre valgene deres ned over hodene på andre!

– Det synes vi er veldig uansvarlig, rett og slett fordi det vil gå utover eldre i kommunene. Kommunene får mindre i inntekter, og det betyr færre sykepleiere og færre fagarbeidere som kan jobbe og gi gode tjenester til de eldre i kommunene, sier hun.

Jensen avviser kritikken fra Aasrud.

– Det er verdt å minne om at kommunenes samlede inntekter fra eiendomsskatt utgjør om lag 1,6 prosent av alt det de får av ulike inntekter, overføringer og skatteinntekter, sier finansministeren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder