VG får opplyst: Slipper interessante spor fra åstedet

Det har gått 301 dager siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt eget hjem. Politiet varsler nå at de vil slippe ny informasjon på en pressekonferanse senere i dag.

Etter det VG får opplyst, vil politiet slippe det som omtales som interessant informasjon fra åstedet, som potensielt kan bringe etterforskningen videre ved å identifisere hvem som tok seg inn i Hagen-ekteparets enebolig 31. oktober i fjor.

les også

Politiet trapper opp: Jakter svar om ukjente kjøretøy og personer

Bistandsadvokat Svein Holden sier til VG at familien tidligere denne uken ble varslet om hva som vil komme av informasjon i pressekonferansen politiet nå har varslet.

– Er det vanlig at politiet varsler bistandssiden så spesifikt om konkrete spor som dette?

– På bakgrunn av denne sakens spesielle karakter, synes jeg det er riktig og naturlig at vi mottar slik informasjon i forkant av offentliggjøring, sier Holden.

– Hvilke forventninger har du til de opplysningene om åstedet, som politiet nå vil gå ut med?

– Vi håper naturligvis dette vil bidra til at politiet oppklarer saken og at gjerningspersonene blir pågrepet, sier Holden til VG.

Les mer om Lørenskog-forsvinningen i VGs direktestudio

Brøske: - Åstedet er viktig

Politiets informasjonsavdeling ved Øystein Stavdal Paulsen, sier til VG at etterforskningsleder Tommy Brøske ikke vil kommentere disse opplysningene før pressekonferansen på politihuset i Lillestrøm klokken 12 i dag.

I en pressemelding skriver politiet at etterforskingsledelsen vil komme med ny informasjon i saken, men at de ikke ønsker å kommenere innholdet før pressekonferansen starter.

Brøske uttalte nylig i et intervju med VG at politiet denne høsten har behov for å få ut med ny informasjon, og at sentrale etterforskningsoppgaver er å identifisere ukjente kjøretøy og personer. Selve åstedet ble løftet frem av Brøske som sentralt fremover.

– Dette gjelder for eksempel trusselbrevet, identifisering av kjøretøy og personer og sentrale spor på åstedet, sa Brøske til VG.

Etter det VG forstår er det særlig åstedsspor som blir viktig i dag.

Identifisere mulige gjerningspersoner

Da politiet ble gjort kjent med trusselbrevet i oktober i fjor, tydet alt på en økonomisk motivert kidnapping, hvor milliardærektemann Tom Hagen var blitt plukket ut blant Norges rikeste av kyniske kidnappere.

– Det er ingen hemmelighet at det er svært sentralt å identifisere hvem som har vært på åstedet i det aktuelle tidsrommet, sier Brøske.

les også

Tidligere FBI-etterforsker: – Det er usannsynlig at hun lever

Før sommeren endret politiet sin hovedhypotese på bakgrunn av manglende livsbevis og liten vilje til reell forhandling fra de angivelige bakmennene.

De mener nå det er mest sannsynlig at Anne-Elisabeth Hagen har blitt drept, og at de kunne stå overfor en fingert kidnapping. Hvis den teorien stemmer, er det naturlig at også brevet er en del av det fingerte opplegget som skulle skape et inntrykk av at man sto overfor en kidnapping med et økonomisk motiv.

PRESSEKONFERANSE: Onsdag vil etterforskningsleder Tommy Brøske holde en ny pressekonferanse om forsvinningssaken. Foto: Harald Henden

Betalte over 10 millioner

8. juli skal den angivelige motparten ha sendt en melding til familien hvor det fremgår at Anne-Elisabeth Hagen er i live. Kort tid etter betalte Tom Hagen over ti millioner norske kroner.

les også

Kilder til VG: Hagen-familien fikk nytt pengekrav – har betalt millioner for livsbevis

Etter det VG kjenner til, har familien fortsatt ikke fått noe livsbevis.

Familiens bistandsadvokat Svein Holden sa da at han forventet at kontakten fra motpart ville få følger for politiets etterforskning av saken.

Etterforskningsleder Tommy Brøske sa like etter, at meldingen fra en angivelig motpart ikke endret noe for politiet.

NY INFORMASJON: Politiet kommer til å gå ut med ny informasjon om forsvinningssaken på en pressekonferanse i morgen. Foto: Jørgen Braastad, VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder