FOR RETTEN: Oslo tingrett. Foto: Espen Sjølingstad Hoen / VG

Toppblogger i retten tiltalt for vold: – Plutselig var det helt svart

En tidligere voldsdømt blogger møtte onsdag i retten tiltalt for å ha angrepet en taxisjåfør mens han kjørte. Hun hevder hun ikke husker noe fra den påståtte hendelsen.

  • Ingvill Dybfest Dahl

Kvinnen i 20-årene er tidligere dømt til 90 dagers ubetinget fengsel for vold mot en mann på en fest der hun kastet en flaske eller et glass i ansiktet på mannen. Fornærmede måtte sy fire sting, ifølge dommen.

Tirsdag startet en ny sak i Oslo tingrett der hun er tiltalt på to poster: for kroppsskade og vold og spesifikt for vold mot en særlig utsatt yrkesgruppe. Bloggeren skal ifølge tiltalen ha slått en taxisjåfør i tinningen med en mobiltelefon, bitt ham i armen og spyttet på vedkommende mens han kjørte.

les også

TV 2: Voldsdømt blogger må i retten igjen

Mens aktor Lene Risten la ned påstand om at tiltalte bør finnes skyldig i begge postene i tiltalen, og dømmes til rundt 30 dagers fengsel på bakgrunn av flere skjerpede omstendigheter, mener forsvarer Cecilie Nakstad at tiltalte kun kan dømmes for den posten som går på å utøve vold mot eller fysisk krenke en annen person, og at hun kun bør få en tilleggsdom på rundt ti dager, i og med at fengselsdommen fra juni ikke var ilagt da denne hendelsen fant sted i mars.

Husker ingenting

På spørsmål i retten om hun erkjenner straffskyld, svarer tiltalte at hun ikke husker noe av hendelsene beskrevet i tiltalen.

Hun forklarer at hun hadde drukket tett med noen bekjente på Heidi’s Bier Bar, og at det eneste hun husker etter utestedet er et glimt av at hun snakket med politiet.

FORSVARER: Advokat Cecilie Nakstad i Oslo tingrett 4. september. Foto: Ingvill Dybfest Dahl / VG

– Jeg husker ganske klart fra inne på utestedet. Men plutselig var det helt svart. Jeg har aldri følt meg sånn tidligere av alkohol og vet ikke om det var alkohol eller om noen puttet noe i drinken. Det neste jeg husker er at jeg snakket med politiet, sier tiltalte.

Hun forteller at hun våknet opp med sko og klær på i sin egen stue og at hun ikke vet hvordan hun kom seg hjem fra der hun snakket med politiet. Hun forteller også at hun kastet opp blod og følte seg veldig rar i kroppen neste dag og har tenkt på at hun kan ha blitt dopet ned, men at hun ikke har tatt noen blodprøver.

les også

Blogger frikjent for vold - må betale 15.000 kroner i erstatning

På spørsmål om hvor mye hun drakk og hva, svarer bloggeren:

– Vi drakk ganske mye. Vi drakk alt mulig - drinker og shots.

– Framstod redd og oppskaket

En av politibetjentene som utgjorde den første patruljen på stedet, forklarte seg også i retten. Hun fortalte at en ansatt på en bensinstasjon hadde tilkalt politiet etter oppfordring fra sjåføren. Den ansatte hadde ikke selv vært vitne til hendelsen, men forklart at en taxisjåfør og en kunde hadde slåss.

les også

Blogger nekter straffskyld i voldssak - aktor ønsker fengselsstraff

– Han forklarte at hun slår mobiltelefonen i tinningen på ham flere ganger. Hun skal også ha spyttet på ham og hun har bitt ham i høyre underarm, der har han fått en liten hevelse. Jeg så at han var rød i huden under armen og på tinningen, sier politivitnet.

Betjenten beskriver også tiltalte som ufin mot politiet - at hun roper og kaller dem stygge ord, og fremstår som beruset ved å sjangle og snøvle.

AKTOR: Lene Risten fra påtalemyndighetene. Foto: Ingvill Dybfest Dahl / VG

På spørsmål fra aktor om hvordan fornærmede framstod, forteller betjenten:

– Edru. Han var oppskaket. Han var blitt slått så brillene hadde falt av. Han brukte dem for å kjøre bil, så han fremstod som redd og oppskaket.

Politivitnet sier hun la merke til at ledningen fra takstameteret til betalingsterminalen lå bak i bilen da de ankom.

– Vi fikk en forståelse av at han hadde blitt angrepet. Han følte at han hjalp henne for å få henne trygt hjem, selv om hun var veldig sint da hun kom inn i bilen.

Ønsker 250 kroner

Sjåføren har bedt om å få betalt de rundt 250 kronene for turen som ikke ble betalt den kvelden, noe tiltalte har gått med på.

På spørsmål om hvordan han opplevde taxituren, sier fornærmede selv:

– Det er den tøffeste turen jeg har hatt. Jeg har aldri opplevd en jente som er så voldelig som tiltalte.

Han forklarer at han observerte tiltalte bli geleidet ut fra Heidi’s og at hun kranglet med flere drosjesjåfører foran i køen før hun satte seg inn i hans bil. Sjåføren sier han sa han kunne kjøre henne hjem om hun roet seg ned. Han oppfattet henne som sint og høylytt. Han forteller også at hun sa til ham at drosjesjåfører er dårlige folk.

Forsvarer vektlegger at tiltalte i samtale med politiet tidligere har sagt hun hadde blitt advart mot å reise med drosjesjåføren, og at hun var redd etter en truende hendelse en venninne hadde opplevd tidligere.

Aktor mener det er skjerpende blant annet at volden var utøvd uprovosert, at den medførte potensiell fare for andre trafikanter, og at tiltalte tidligere er voldsdømt.

Mer om

  1. Krim
  2. Blogg

Flere artikler

  1. Toppblogger dømt til fengsel for vold for andre gang på kort tid

  2. Tenåring bundet til lyktestolpe med kjetting og utsatt for vold

  3. Kvinner tiltalt for politivold: Trodde sivilt politi var kriminelle

  4. Forsvarer til overgrepstiltalt kulturprofil: – Risiko for at forklaringer er forurenset

  5. Utpressingssaken: Krever fengsel i nesten to år for torpedoen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder