VANSKELIG ARBEID: Kripos og etterforskere fra Havarikommisjonen jobber på åstedet der et helikopter havarerte. Arbeidet beskrives som vanskelig. Foto: Politiet

Frigir navnet på den femte passasjeren i helikopteret: Benedikte (22) omkom

Etterforskningen av helikopterulykken i Alta, som kostet seks personer livet, fortsetter mandag. På grunn av store skader på helikoptervraket er arbeidet vanskelig og vil ta tid.

Politiet gikk mandag ettermiddag ut med navnet på den femte passasjeren som mistet livet. I en pressemelding skriver de at det var 22 år gamle Benedikte Hyld Mella som omkom.

Søndag offentliggjorde politiet navnet på de fire andre passasjerene. Markus Vonheim (19), Kine Johnsen (20), Kevin Berg (20) og Robin Karlsen (20), mistet alle livet i ulykken.

Alle de fem omkomne passasjerene var fra Alta. I tillegg mistet piloten, en 27 år gammel svensk mann, livet.

To av de omkomne, Kevin Berg og Kine Johnsen, var søskenbarn. Kevin er sønn av lokal Frp-politiker Ronny Berg.

VRAKET: Det havarerte helikopteret ligger i ulendt terreng i Kvenvik-området, sørvest for Alta. Foto: Tom Skoglund, Altaposten

Mandag vil to personer fra fransk havarikommisjon, samt personell fra helikopter- og motorprodusent, komme til Alta for å bistå. Dette for å danne et så kompetent team som mulig, forteller direktør i Statens havarikommisjon, William J. Bertheussen, til VG.

Havarikommisjonen vil også sende ytterligere én etterforsker til stedet.

– Jeg vil understreke at vi gjør alt vi kan, og har satt inn alle tilgjengelige ressurser, for å snu hver eneste sten og komme til bunns i saken, sier Bertheussen mandag morgen.

les også

Vitner om ulykken: – De fløy veldig lavt

Brannen gjør arbeidet vanskelig

Det forulykkede helikopteret var av typen Airbus AS-350B, og er franskprodusert. Helikopteret brant kraftig etter ulykken, noe som gjør arbeidet komplisert.

– Det er et vanskelig arbeid. Det har jo oppstått brann i etterkant av styrten, så det er et vanskelig og komplisert arbeid dette her, sier Bertheussen.

Direktøren sier det er vanskelig å anslå hvor lang tid etterforskningen vil ta.

– Det avhenger helt av de funn man gjør underveis. Jeg tror man vil vente på forsterkningene som kommer i dag, og få diskutert det man har sett så langt. At arbeidet vil ta tid, det er helt sikkert, sier han.

Politiet vil også fortsette sitt arbeid på åstedet mandag.

– Vi har representanter fra Kripos på stedet, i tillegg til hjelp fra Sivilforsvaret til å foreta søk i området rundt ulykkesstedet. Det er som i går et veldig krevende åsted å jobbe i. Vi jobber iherdig og bredt for å samle mest mulig informasjon og for å danne oss et bilde av hva som har skjedd der oppe, sier Øyvind Lorentzen, lensmann i Alta, på en pressekonferanse mandag formiddag.

Avdelingsleder i Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen, sier at det er meldt dårlig vær utover dagen, og at dette kan begrense arbeidet.

– Vi bruker helikopter opp og er avhengig av blant annet sikt, så vi får se hvordan det blir, sier han.

Havarikommisjonen har i sine foreløpige undersøkelse også konsentrert seg om området rundt ulykkesstedet, men poengterer at det ikke er grunn til å tro at det har ramlet komponenter av ulykkesflyet.

– Men det handler om å gjøre det søket slik at vi er sikre på at det ikke har skjedd. Vraket er av en slik kvalitet at det ikke er gitt at vi klarer å redegjøre for alle komponenter der, forteller Halvorsen.

PREGET: Richard Simonsen i Alta Helitrans. Foto: Mattis Sandblad, VG

Politiet opplyste i en pressemelding søndag at de etterforsker ulykken for å finne ut hva som skjedde da helikopteret styrtet. I tillegg til tekniske undersøkelser gjennomføres det avhør og annen taktisk etterforskning. Politiet avhører også vitner og ansatte i helikopterselskapet.

Ulykkeshelikopteret tilhører selskapet Helitrans som var på oppdrag for musikkfestivalen Høstsprell på Kvenvikmoen, et stykke utenfor Alta.

Daglig leder i Helitrans, Richard Simonsen, fortalte i går til VG at selskapet er svært preget av det som har skjedd.

– Vi er i sjokk og sorg, sa Simonsen.

Ifølge Nordlys var helikopteret ett av to som selskapet Helitrans i juni fikk overlevert fra Østnes Helicopters, som representerer Airbus i Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder