KNIVSTIKKING: Birkelunden, der knivstikkingen skjedde, er et område med mange utesteder og restauranter. Foto: Frank H. Evensen

Mann siktet for drapsforsøk på to tilfeldige kvinner

Mannen som ble pågrepet for knivstikkingen ved Birkelunden i Oslo natt til søndag, er nå siktet for drapsforsøk på to kvinner som kom sammen. Portugiseren erkjenner å ha stukket den ene kvinnen med kniv.

Artikkelen er over ett år gammel

– Han er siktet for drapsforsøk på to personer og det er snakk om to venninner som gikk sammen, sier Øystein Storrvik som er mannens forsvarer til VG.

– Han er kjenner å ha stukket den ene med kniv, men det framstår som ganske uforståelig. De var helt fremmede mennesker for ham. Det er foreløpig ikke snakk om noe motiv.

– Snakker vi psykiatri?

– Det er i hvert fall helt sikkert at det spørsmålet kommer til å bli utredet, sier Storrvik.

– Erkjenner han straffskyld?

– Han erkjenner ikke straffskyld for drapsforsøk på noen av de to, men han erkjenner de faktiske forhold med knivbruk mot den ene. Nå må vi vente på utredningen før han vurderer dette ytterligere, sier Storrvik.

VG får opplyst at mannen som er i 40-årene har dobbelt statsborgerskap og skal ha vært i Oslo på besøk.

– Han er i hvert fall portugiser, men han har dobbelt statsborgerskap fra Portugal og et annet vestlig land, opplyser Storrvik.

To drapsforsøk

I tillegg til kvinnen som ble knivstukket skal gjerningsmannen ha hugget med kniven mot offerets venninne natt til søndag.

– Det etterforskes også for drapsforsøk på den andre kvinnen og siktelsen vil bli ferdiggjort til fengslingsmøtet i morgen, sier Rita Parnas til VG.

Ifølge Parnas skal den siktedes psykiske helse kartlegges.

– Nå skal vi gjennomgå avhøret, men en judisiell observasjon er selvfølgelig noe vi har vurdert og vil vurdere nærmere nå etter avhøret, sier påtaleansvarlig Rita Parnas til VG.

Det betyr at to rettsoppnevnte psykiatere eller psykologer vurderer tilregneligheten hans.

Kvinnene ble angrepet på åpen gate ved Grünerløkka i Oslo litt etter klokken 03 natt til søndag. Kort tid senere ble en mann i 40-årene pågrepet like ved. Han er nå siktet for to drapsforsøk, opplyser påtaleansvarlig ved Oslo politidistrikt Rita Parnas til VG.

Kvinnene skal selv ha gitt vitnebeskrivelser av mannen som førte til at politiet pågrep ham i nærheten, kort tid etter knivstikkingen.

– Vi mener at vi har kontroll på gjerningsmannen, sier Parnas.

les også

Kvinne i 20-årene knivstukket i Oslo: Politiet tror hun var et tilfeldig offer

Politiet meldte tidligere at mannen var norsk statsborger, men trekker dette tilbake søndag ettermiddag.

Etter avhøret ble det klart at han hadde dobbelt statsborgerskap og i hvert fall er fra Portugal.

Mannen i 40-årene vil fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett på mandag.

Tilfeldig offer

Politiet tror kvinnene var et tilfeldig offer, og beskriver voldshandlingen som uprovosert.

Politiet opplyste at kvinnen som ble knivstukket var oppegående, ved bevissthet og snakket med politiet før hun ble kjørt til sykehus. Kvinnen ble stukket i mageregionen.

Hun ble operert på Ullevål sykehus, og tilstanden er stabil. Det opplyste vaktleder Jørn Nilsen i Kriminalvakta i Oslo til VG i 09.15-tiden.

– Vi har planer om å avhøre henne enten i kveld eller i morgen, sa Nilsen da.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder