FORGIFTET MATEN: En kvinne er dømt til 30 dagers betinget fengsel etter å ha puttet avføringsmiddel i maten til eksmannen. Foto: NTB scanpix

Ekskona puttet avføringsmiddel i maten til eksmannen

Etter en vanskelig skilsmisse låste ekskona seg inn i huset til eksmannen og forgiftet maten hans. Nå er hun dømt i tingretten.

  • VG / NTB

Etter skilsmissen begynte Larvik-mannen å få kraftig diaré og magesmerter i flere perioder over ett års tid – uten å forstå hvorfor. En gang måtte han også legges inn på sykehus på grunn av smertene, melder Østlands-posten.

Etter at han under et Spania-opphold over tre uker var helt frisk, begynte han å fatte mistanke om at noe ikke var riktig. Han hadde lagt merke til at melken i kjøleskapet smakte litt søtt av og til, og at maten hadde byttet plass.

Mannen installerte derfor et overvåkingskamera på kjøkkenet og avslørte dermed at ekskona snek seg inn og puttet avføringsmiddel i mat og drikke. Hun bodde rett i nærheten, og hadde beholdt en nøkkel til huset etter skilsmissen.

I Vestfold tingrett innrømmet hun å ha puttet avføringsmiddelet Laxoberal i maten flere ganger og ble dømt til 30 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Ifølge Østlands-posten ønsket partene egentlig å gå til forliksrådet, men politiet så alvorlig nok på saken til at den ble ført for retten.

Mer om

  1. Larvik

Flere artikler

  1. Hasjbaronen Gjermund Cappelen dømt til 13 års fengsel

  2. Overgrepstiltalt løslatt fra forvaring ved en glipp

  3. Spesialenheten anker løslatelsen av Eirik Jensen

  4. Anmeldelse fra domstol sendt til nytt politidistrikt

  5. Eirik Jensen før rettssaken: – Man føler seg veldig alene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder