Forbrukertilsynet vil følge med på Märtha og sjamanens foredragsturné

Forbrukertilsynet sier de vil følge nøye med på hva prinsesse Märtha og kjæresten Durek Verrett lover under foredragsturneen som starter søndag.

NTB

Foredragsturneen om selvrealisering starter i København i Danmark søndag, deretter bærer det videre til Stavanger, Tromsø og Fredrikstad neste uke.

les også

Billettsalget til Märtha Louise og sjamanen Durek skjøt fart etter kjæresteavsløring

Forbrukertilsynet sier til NRK at de vil følge med på hva som blir sagt og hvordan turneen markedsføres.

– Vi vil måtte følge med på alt av markedsføring som er rettet mot forbrukere. Det er i kjernen av det tilsynet vi gjør med alternativ behandling, så det vil vi måtte gjøre, sier avdelingsdirektør Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukertilsynet til kanalen.

AVDELINGSDIREKTØR: Tonje Hovde Skjelbostad Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Søndag offentliggjorte prinsesse Märtha at hun er kjæreste med Verrett. Forholdet har ført til stor oppmerksomhet rundt mannen som kaller seg sjaman. 44-åringen har tidligere uttalt at han kan «snu atomer» og «bokstavelig talt redusere alder». Han har også uttalt at leukemi, altså blodkreft, handler om «ubalanse i skjelettet».

– På generelt grunnlag vil påstanden om å kurere eller behandle leukemi, som er en alvorlig sykdom, være i strid med regelverket. Både fordi du hverken kan behandle eller si at du kan kurere den type lidelser, og fordi det er lite nøktern og saklig. Det skaper en forventning hos forbruker som ikke kan imøtekommes, sier Skjelbostad og forteller at brudd på alternativloven er straffebelagt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder