Coronasmittet gikk på fest – fikk 20.000 i bot

En coronasmittet person er ilagt et forelegg etter å ha gått på fest natt til søndag.

Artikkelen er over 13 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Det melder Vest politidistrikt i en pressemelding mandag ettermiddag.

Vedkommenede har fått et forelegg på 20.000 kroner for brudd på smittevernslovens paragraf 4.3 om karantenebestemmelser.

Politiet har etterforsket saken i helgen og opplyser at flere personer er avhørt.

– Vedkommende har blitt orientert om forelegget mandag. Betales ikke boten, risikerer vedkommende fengsel i 40 dager. Vi håper folk skjønner alvoret i situasjonen landet står i og innretter seg etter gjeldende lover, regler og retningslinjer, sier påtaleleder i Vest politidistrikt, Gunnar Fløystad, i pressemeldingen.

les også

To corona-dødsfall det siste døgnet

Vest politidistrikt skriver at de i løpet av helgen har hatt 50 coronarelaterte oppdrag.

– Selv om folks oppførsel ikke er direkte straffbar, kan vi av smittevernhensyn pålegge folk å bryte opp sammenkomster eller andre aktiviteter som kan utgjøre en økt smittefare. Dersom innbyggerne ikke følger politiets pålegg, kan dette være straffbart. Men vi forsøker i all hovedsak å jobbe forebyggende og gi god veiledning til innbyggerne der vi kan, sier stabssjef Kjetil Øyri som har det operative ansvaret i Vest politidistrikt i forbindelse med coronahåndtering.

Av hensyn til personvern ønsker ikke Vest politidistrikt å gi noen ytterligere detaljer om hendelsen, samt vedkommendes alder, kjønn eller hvor i politidistriktet hendelsen skjedde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder