SIKTET FOR TERROR: Fengslingsmøte i Oslo tingrett for Philip Manshaus som er siktet for terror etter angrepet på Al-Noor Islamic Centre-moskeen i Bærum. Han er også siktet for drap på sin stesøster. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Politiet vil vurdere å tvangsinnlegge Manshaus

Politiet sier de raskt vil ta stilling til om terror- og drapssiktede Philip Manshaus (21) skal tvangsinnlegges for rettspsykiatrisk vurdering, ifølge TV 2.

NTB

– Dette er noe vi vil ta stilling til ganske raskt. Det er viktig å komme i gang med denne vurderingen, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til kanalen.

21-åringen har til nå ikke villet avgi forklaring til politiet. Han har også motsatt seg å bli observert av rettspsykiater.

les også

Terrorsiktede Philip Manshaus fengslet i fire uker

For å tvangsinnlegge Manshaus for rettspsykiatrisk vurdering trenger politiet en kjennelse fra tingretten. Ifølge politiadvokaten er det sentralt i etterforskningen å avklare den draps- og terrorsiktede bærumsmannens psykiske helse.

Manshaus forsvarer, advokat Unni Fries, ønsker ikke å kommentere saken, skriver TV 2.

Mandag ble 21-åringen varetektsfengslet i fire uker, hvorav to i full isolasjon, i tillegg til medieforbud og brev- og besøksforbud. Manshaus er siktet for terror og for drapet på sin stesøster Johanne Ihle-Hansen. Han erkjenner ikke straffskyld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder