HÅNDHILSTE: Are Blomhoff hilser her på kong Harald under en mottakelse på Slottet tidligere i år. Nå kan fortjenstmedaljen hans bli slettet. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX

Uenige om underslagssiktet prest skulle anmeldes

Det tok nesten 11 måneder fra presten innrømmet underslag, til saken ble anmeldt. NHH-professor mener styresommel kan ha vært skadelig både for saken og for stiftelsens omdømme.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den tidligere presten og direktøren Are Blomhoff ved Stiftelsen Betanien Bergen er siktet for underslag av nesten 15 millioner kroner.

- Man må selvfølgelig ta menneskelige hensyn når man håndterer saker om underslag, men her har sannsynligvis styrets handlingslammelse gjort saken verre for alle parter, sier NHH-professor Helge Thorbjørnsen til Bergens Tidende.

Presten erkjente forholdene overfor Betanien allerede 10. januar, likevel ble ikke forholdet anmeldt av stiftelsen før 1. november.

Ifølge avisen skyldes dette at styremedlemmene var uenige om de skulle gå til politiet med saken. Med en anmeldelse og eventuelt siktelse og tiltale, visste de at saken ville bli offentlig kjent.

Styreleder i Betanien, Christian Hysing-Dahl, er ikke enig i kritikken fra Thorbjørnsen.

- I januar satt vi med begrenset informasjon, det var først da vi begynte med ekstern gransking. Vi ønsket å gjennomføre en ordentlig prosess før vi gikk til politiet. Vi brukte også tid på å sikre oss midler, sier Hysing-Dahl.

Presten som har innrømmet omfattende underslag, fikk Kongens fortjenestmedalje i fjor. I går varslet slottet at de vil se nærmere på saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder