SINT: Laila Gustavsen (Ap) sier til VG at hun aldri har opplevd maken i politikken. Foto: Espen Braata , VG

Ap-leder føler seg truet av ordførerkandidat

Laila Gustavsen (Ap) hevder ordførerkandidaten til Kongsberglista, Kjell Gunnar Hoff, har truet med å lekke historier om hennes Arbeiderparti-kolleger.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Leder for Kongsberg Arbeiderparti og tidligere stortingsrepresentant, Laila Gustavsen, hevder at ordførerkandidaten til Kongsberglista, Kjell Gunnar Hoff skal ha forsøkt å true henne til taushet i valgkampen.

Ifølge Gustavsen skal Hoff i en telefonsamtale ha sagt at han satt på historier om Arbeiderparti-medlemmer «som de helst så at de ikke måtte gå ut med i valgkampen». Gustavsen har selv omtalt hendelsen på sin Facebook-side.

FACEBOOK: Gustavsen la ut denne meldingen på sin Facebook-side i dag. Foto: ,

Få siste nytt om kommunevalget i VGs valgstudio

– Det er vanvittig å oppleve at en ordførerkandidat går ut med at han sitter på sånne type historier, og prøver å true oss til taushet i et demokrati. Jeg finner meg ikke i det, sier Gustavsen til VG.

Nekter for trusler

Bakgrunnen for den opphetede telefonsamtalen mellom de to skal ha vært et leserinnlegg i Laagendalsposten, der Gustavsens Ap-kollega Arne Frithjof Olsen stiller spørsmål ved Hoffs etiske holdninger.

Hoff på sin side benekter at han har truet med noe som helst:

– Dette er en forvrengt historie av den samtalen. Det jeg har sagt til henne er at vi ikke ønsker å bringe debatten ned på et søppelnivå, og at vi har stoppet ønsker om å fortelle ting om hennes partifeller. Dette var ikke en trussel, og det får stå på hennes regning at hun går ut med det, sier Kjell Gunnar Hoff til VG.

Rykter om ansettelsesprosess

I et eget Facebook-innlegg utdyper han saken:

«Jeg ringte henne for be om vi kunne slippe flere innlegg av den type hennes fremtredende partifelle Arne Olsen hadde i dagens Lp. Etter manges skjønn forsøplet den debatten. Hun svarte da at han var erfaren og skrev hva han ville. Jeg fortalte at vi hadde stoppet forsøk på å publiserte ufordelaktige ting om partifeller av henne, inkl. henne selv, da vi ikke ønsket å legge oss på et slikt lavmål. Det legger Laila Gustavsen ut som trussel».

Ifølge Laila Gustavsen skal Hoff også ha sagt at hun fikk sin nåværende jobb som prosjektleder ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold som et «takk for sist», og at dette var allment kjent. Gustavsen begynte i jobben etter at hun for to år siden mistet plassen på Stortinget.

– Vil ikke forsøple debatten

– Det er ganske vanvittig å påstå at ansettelsen av meg ikke var etter spillereglene. Det rammer ikke bare meg, men også min arbeidsgiver. Dette er blitt tilbakevist også tidligere av min leder, sier Gustavsen.

Hoff benekter ikke at ansettelsen var tema i telefonsamtalen mellom de to, men sier:

– Jeg sa det som et eksempel på rykter fra sentrale kretser, som jeg ikke ville navngi. Men det var et forhold som vi ikke ville gå videre, nettopp for ikke forsøple debatten ytterligere.

Hoff mener på sin side at Laila Gustavsen prøver å angripe Kongsberglista, fordi de nå gjør det godt på målingene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder