STJÅLET: Tre pingvinkyllinger er bortført fra Atlanterhavsparken i Ålesund. Ett pingvinegg er også stjålet. Foto:Atlanterhavsparken,NTB scanpix

Styreleder ber pingvintyvene tilstå

Styrelederen for Atlanterhavsparken i Ålesund ber den eller de som stjal de tre pingvinungene natt til torsdag, om å tilstå.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Styreleder Ove Paulsen ved Atlanterhavsparken sier det ikke er snakk om krav om økonomisk erstatning som er aktuelt etter det spesielle tyveriet natt til torsdag. Han sier innsatsen for å finne de bortførte dyra handler om dyrevern.

– I tillegg syns vi veldig synd på dem som har gjort dette her, de har gjort noe dumt. Om de tilstår, skal Atlanterhavsparken bidra til at de blir mildest mulig behandlet, sier Paulsen til Sunnmørsposten lørdag.

TROLIG DØDE: De tre pingvinkyllingene som ble stjålet fra Atlanterhavsparken i Ålesund natt til torsdag, er trolig ikke i live. Foto:Marius Simensen,NTB scanpix

Fredag ble fire personer, to menn og to kvinner siktet for tyveriet. Ingen av dem har erkjent straffskyld. På en overvåkingsvideo politiet offentliggjorde fredag, vises hvordan sju personer er innenfor gjerdene i parken, men opptaket er ikke detaljert nok til at det er mulig å se hvem det er som er inne hos pingvinene.

Paulsen legger til at det også må være det beste for den eller de som står bak tyveriet, å tilstå hva de har gjort.

– De som har gjort det må vite at det er andre som vet, med den usikkerheten som ligger i det. Det kan bli en tung bør, og det vil helt sikkert være enklere for dem som har gjort det å tilstå, sier Paulsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder