Musikkvideo: Her spiller avdøde Paul Simmons (25) sin egenskrevne låt

Polititeori: Dopet ned og drept på hotellrom

Døde etter å ha vært i respirator

«Hold deg fast, for det blir lenge til neste gang», synger Paul Simmons (25) i denne musikkvideoen. Politiet mener han ble drept av to dømte bedragere.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I januar 2012 hadde den unge musikeren fremtiden foran seg. Simmons jobbet med debutplaten som soloartist og spilte i den forbindelse inn en musikkvideo.

– Musikkvideoen ble spilt inn på et utested i Lillestrøm i januar 2012. Jeg tror han syntes det var veldig gøy, han var veldig involvert i prosessen og hadde mye av regien selv, forteller Henning Hoel Eriksen, daglig leder i Piraya Music, som ga ut soloalbumet til Simmons.

VG har fått tillatelse fra Piraya Music til å vise musikkvideoen, som har ligget tilgjengelig på YouTube siden juni 2012.

Politiet: Simmons ble drept av bedragere

7. februar ble Simmons hentet fra et hotell i Oslo sentrum og kjørt til sykehus. To dager senere koblet legene han fri fra respiratoren og varslet politiet om det mistenkelige dødsfallet.

9. mars ble to dømte bedragere siktet for å ha drept ham. En sentral polititeori er at de to dopet ham ned i et forsøk på å svindle ham.

VG får opplyst at politiet har opplysninger om at de to klarte å sette seg i besittelse av et sekssifret beløp av Simmons arvede formue – men det er uklart når dette skal ha skjedd.

LES OGSÅ: Stakk fra denne champagneregningen – nå er han siktet for drap

ARTIST: Etter å ha vært frontfigur i Lillestrøm-bandet Midt i veien, kom Paul Simmons (25) i 2013 med soloalbumet «Hold deg fast». Foto:ERIK BURÅS,

Avskjed på en togperrong

– Paul hadde ideene og styringen på hvordan videoen skulle bli. Han var veldig dedikert og betalte av egen lomme for produksjonen av den, sier Eriksen, som selv er med i bandet som spiller med Simmons i videoen.

«Hold deg fast, for det blir lenge neste gang, før du vet ordet av det er vi som fremmede, fornærmede, fryktede, savnede og mislykkede. Vi hadde det fint sammen, du og jeg», synger han i refrenget på låten som heter «Hold deg fast», slik også soloalbumet hans gjør.

Låten handler om en gutt og en jente som tar avskjed på en togperrong.

150 konserter

VG har vært i kontakt folk som beskriver Simmons som en «mann med en gitar og historier», en som kunne skrive låter med flere titalls vers og få med seg de som hørte på hele veien.

Simmons oppga selv Hellbillies og DDE som forbilder.

– Kjærligheten, livet, de tingene folk kan relatere til. Jeg forsøker å skrive tekster som inspirerer folk, sa han i et intervju med Romerikes Blad sommeren 2013.

Ifølge intervjuet med Romerikes Blad hadde han da spilt over 150 konserter.

– Helhjertet og godhjertet

– Han var en helhjertet og godhjertet fyr. Han ville at alle rundt seg skulle ha det bra, sier Jørn Arild Grefsrud, eier av Tuft Studio i Vestby.

– Det var musikken som gjaldt for han. Andre musikere tenker at om det ikke blir musikken, kan jeg gjøre noe annet. Men for han virket det ikke som om det var noen alternativ, sier Grefsrud.

Det var blant annet i studioet til Grefsrud at Simmons spilte inn soloplaten som kom ut sommeren 2013.

– Han kunne sitte i utallige timer og gå gjennom ideene sine. Når han kom i studio hadde han et veldig klart bilde av hvordan han ville ha det når låten skulle være ferdig, forteller Grefsrud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder