SLAGMARK: Russebilsjåføren raserte gjerde, et skur med søppeldunker og rygget ned et skilt i Lillehammer tidlig om morgenen på nasjonaldagen. Russen fikk antakelig panikk da de møtte på politiet, og satte i revers. Foto: Terje Lisødegård/GD.no

Russ raserte rekkehusområde - mistenker promillekjøring

Møtte på politiet og satte bilen i revers

To lokale russ i Lillehammer vekket rekkehusbeboerne med et brak tidlig på nasjonaldagen. Deretter forsøkte de å stikke av.

  • Ola Mjaaland

- Vi mistenker promillekjøring, og det kunne potensielt skjedd større skade, sier operasjonsleder Asbjørn Vigstad i Gudbrandsdalen politidistrikt til VG.

Naboområdet så ut som en slagmark etter kjøreturen, skriver gd.no. Den ville kjøreturen i Carl Lumholtz gate i Lillehammer tidlig på morgenkvisten 17. mai, kunne fort fått et tragisk utfall.

Nabo våknet av rabalder

- Jeg hørte et fryktelig brak og sto opp. Et spesielt syn, sier en eldre kvinne til gd.no.

Hun bor i et rekkehus som støyveggen som ble kjørt ned, skjermer for.

Det hele startet da vanen med de to rødrussene kom kjørende og støtte på et speidertog med en politibil i front cirka klokken seks om morgenen. Da fikk trolig de to guttene panikk.

- De satt bilen i revers og rygget ned et gjerde, noen busker og et skur. Deretter stakk de av til fots, sier Vigstad.

Også et skilt ble lagt kjapt i asfalten, og politiet og Falck fikk et større oppryddingsarbeid.

Trolig vil forsikringsselskapene sende regningen til den promillemistenkte 18-åringen som førte bilen, opplyser politiet til VG.

- Straffeskjerpende

Siden politiet var like i nærheten, ble de to raskt pågrepet. Antakelig er det kun føreren som blir straffeforfulgt, opplyser politiet.

- Det gikk forholdsvis fort å pågripe dem. Men det er straffeskjerpende når en prøver å unndra seg forholdet, sier Vigstad.

Begge er nå løslatt, men føreren måtte sitte en stund i arrest for å «tørke opp».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder