Tjenestemenn fra politi, skattevesen og NAV deltok i den omfattende aksjonen. Her kommer to av dem ut bærende på sekker og kofferter.
Tjenestemenn fra politi, skattevesen og NAV deltok i den omfattende aksjonen. Her kommer to av dem ut bærende på sekker og kofferter. Foto:Trond Solberg,

Tre nære familiemedlemmer av Lime-sjefen pågrepet

Tidligere straffedømt pågrepet

INNENRIKS

Storstilt politirazzia på Østlandet

NAV, toll og Skatt Øst deltar i storaksjonen

I dag aksjonerte politiet mot flere av de 24 butikkene i matvarekjeden Lime. Sjefen er allerede varetektsfengslet, siktet for menneskehandel.

Publisert: Oppdatert: 09.09.14 13:48

Familiemedlemmene til Lime-sjefen Sajjad Hussain (37) ble i dag morges pågrepet i den stortstilte razziaen. Han er selv helt uvitende om aksjonen.

– Han er ikke kjent med den (aksjonen, journ. anm) da han sitter i varetekt med isolasjon, skriver John Christian Elden, forsvarer for Hussain, i en SMS til VG.

Alle tre er siktet for menneskehandel, får VG opplyst.

I tillegg ble en fjerde mann pågrepet. Han er i likhet med flere av de andre pågrepne siktet for menneskehandel.

Fjerdemann er tidligere dømt for underslag og en serie grove bedragerier.

VG er ikke kjent med hvordan de som er pågrepet i dag stiller seg til siktelsen.

Over 100 deltok

I lengre tid har politiet i all hemmelighet planlagt en storstilt razzia mot kjeden som består av nærmere 30 butikker.

Langt over 100 politifolk deltar i den storstilte politirazziaen, får VG opplyst.

Under razziaen deltar også ansatte fra flere offentlige etater, blant annet NAV, Tollvesenet og Skatt Øst.

Sjefen for Lime-kjeden sitter allerede varetektsfengslet, siktet for menneskehandel.

Pågrepet på vei ut av landet

Lime-sjef Sajjad Hussain (37) ble pågrepet av politiet på Gardermoen lørdag 16. august. Politiet pågrep ham i det han forsøkte å gå om bord et fly som skulle ta av til Portugal, skrev Dagbladet som først omtalte siktelsen for menneskehandel.

Hussain er eier, daglig leder og styreleder i franchiseselskapet bak dagligvarekjeden Lime Minipris på Østlandet og er personlig involvert i flere av filialene.

Mandag 18.august ble Hussain varetektsfengslet i fire uker.

– Han er anklaget for å ha betalt ansatte for dårlig lønn, noe påtalemyndighetene kaller menneskehandel. Han bestrider anklagene, sa Hussains advokat, John Christian Elden til Dagbladet.

Butikker på hele østlandet

På sin hjemmeside presenterer Lime minipris seg som «Norges nyeste lavpriskjede med store ambisjoner. Vi ønsker å tilby et stort utvalg av matvarer til en rimelig pris i nærmiljøet.»

Flesteparten av franchisebutikkene ligger i Oslo, men matvarekjeden er til stede i Sandefjord, Drammen, Slemmestad, Ski og Lillestrøm.

En av de første butikkene som matvarekjeden åpnet ligger i Teatergata 1 midt i Oslo sentrum.

Siktet for skatteunndragelser

I april i år skrev Dagbladet at Hussain var siktet for unndragelser av skatt, moms og arbeidsgiveravgift som beløper seg til cirka 5,6 millioner kroner.

Påtalemyndigheten mente disse millionene var utbytte av straffbare handlinger og gikk rettens vei for å ta heftelser i fire leiligheter og to luksus-SUV-er av merket Porsche Cayenne, begge 2013-modeller, som 37-åringenvar registrert som eier av.

Kastet ut av Norgesgruppen

Sajjad Hussain i Lime Minipris har tidligere vært kjøpmann i Joker-systemet, som eies av Norgesgruppen. Han solgte sine butikker til venner og familie.

Hans bror ble dømt til fengsel i åtte måneder for å ha utnyttet utlendinger uten lovlig opphold i Norge.

Dette ble avdekket av politiet på Romerike, etter at de aksjonerte mot Joker-butikken på Fjerdingby i Rælingen. Ifølge Aftenposten fant politiet ansatte som bodde i kjelleren og ble lønnet med mat utgått på dato.

Hussain og hans butikker ble etterhvert kastet ut av Norgesgruppen.