ANMELDT: En lege ved Bergen legevakt er suspendert fra stillingen etter anklager om at vedkommende skal ha forgrepet seg på tre kvinnelige pasienter. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Lege siktet for seksuelle overgrep og suspendert

En lege ved Bergen legevakt er suspendert og anmeldt til politiet etter at han er anklaget for å ha misbrukt sin stilling til å forgripe seg på tre kvinnelige pasienter.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Legen er suspendert fra vakter på Bergen legevakt mens etterforskningen pågår, sier etatssjef Brita Øygard i Bergen kommune til Bergens Tidende.

Flere kvinner har anmeldt mannen, noe som førte til at han ble mistenkt og deretter siktet for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med tre kvinner mens han var på jobb på legevakten.

Overgrepene skal ha skjedd i 2015. Legen skal være avhørt, men han har ikke vært varetektsfengslet. Han skal ikke ha erkjent straffskyld.

– Vi er kjent med saken og ser alvorlig på dette hvis det stemmer. Nå er det viktig å få klarlagt hva som har skjedd her, men vi avventer politiets etterforskning, sier Øygard.

Politiet i Hordaland ønsker ikke å kommentere saken. Fylkeslegen i Hordaland har åpnet tilsynssak mot legen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder