Troppet opp på boksekamp i Danmark: – Vi er en vanlig kameratgjeng

UT PÅ TUR: Erling Havnå, Johnny Thendrup, Alf Henrik Christensen og Lars-Erik Andersen ble alle dømt for NOKAS-ranet i 2004. I helgen av de igjen samlet i Danmark Foto:Per Opsahl/ Jan Petter Lynau/ NTB Scanpix/ Åge Pedersen,

NOKAS-ranerne dro på guttetur

Kai Robin Havnaa hadde en heia-gjeng litt utenom det vanlige under helgens boksekamp i Danmark. I salen satt nemlig fire av NOKAS-ranerne, med onkel Erling Havnå i fronten.

 • Monica Bring Estensen

Artikkelen er over fem år gammel

– Vi er en vanlig kameratgjeng som er veldig bokseinteresserte. Vi er her for å ha det gøy sammen, forklarte de til Agderposten som har publisert et bilde av de fire under boksekampen i København. Erling Havnå har også lagt ut bildet av firkløveret på sin Facebook-profil.

Erling Havnå, Johnny Thendrup, Alf Henrik Christensen og Lars-Erik Andersen, som alle ble dømt for NOKAS-ranet i 2004, var nemlig samlet i København i helgen for å heiefrem Havnås’ nevø Kai Robin Havnaa.

– Hans beste kamp

Havnaa debuterte som proffbokser i november i fjor, og deltok denne helgen på sin tredje proffkamp. 25-åringen imponerte stort da han møtte tyskeren Patrick Linkert i ringen lørdag, og gikk likeså gjerne av med seieren. Det er hans tredje proffserier etter at han debuterte.

– Han gjør som han skal, det er helt klart en utvikling å se her. Dette var hans beste proffkamp, sa Havnå til Agderposten etter kampen.

Han har fulgt nevøens karriere tett, og det er langt fra første gang Havnås heier nevøen frem.

Hjemmesoning

Det var den 5.april 2004 at ranet av NOKAS-sentralen i Stavanger fant sted, politiførstebetjent Arne Sigve Klungland ble skutt og drept under det som er norgeshistoriens største ran.

Totalt er 15 menn dømt for å ha vært med på eller å ha medvirket til ranet, 10 av de dømte er allerede løslatt eller prøveløslatt.

Ranerne fikk med seg 57,4 millioner, fortsatt er 51 millioner kroner av utbyttet på avveie.

Erling Havnås bror, Magne Havnaa, er til dags dato den eneste norske herrebokseren som har hatt en profesjonell VM-tittel i boksing.

VG har forsøkt å nå Havnå uten å lykkes.

VG+: Les om den spesielle historien da faren til Kai Robin døde kort tid før onkelen Erling Havnå ble arrestert og dømt for Nokas-ranet i VG + (krever abonnement).

Mer om

 1. Nokas-ranet

Flere artikler

 1. Erling Havnå hjelper boksenevøen på direktesendt kamp

 2. Mener han mister sponsorer på grunn av onkelens Nokas-dom

 3. Pluss content

  Kai Robin Havnaas vei mot skjebnekampen: Drømmen om pappas tittel

 4. Pluss content

  «Sleggemannen» Erling Havnå mistet broren: Betrodde seg om ranet i den siste samtalen: «Sleggemannen» Erling Havnå: Betrodde seg til broren før dødsulykken

 5. Havnå om Nokas-kompanjongen: - Han trenger ikke mer tid i
  fengsel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder