25 pågrepet før Hells Angels-fest

25 personer ble lørdag pågrepet i forkant av en Hells Angels-fest på Braut i Rogaland. Lørdag kveld var flere av dem sendt ut av landet.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det er pågrepet personer med både tilknytning til Hells Angels-klubber og såkalte 1 prosents-klubber, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Kjell-Arne Sletthei til NTB.

Samtlige pågrepne skal ha hatt som mål å delta på en Hells Angels-fest på Braut lørdag kveld. Flere av de pågrepne er danske, i tillegg er det belgiske, tyske og norske statsborgere blant de pågrepne.

Allerede fredag kveld tok politiet oppstilling foran festlokalet på Braut, melder NRK.
Pågripelsene har både skjedd i Rogaland og i Agder politidistrikt.

Ifølge NRK var politiet også til stede allerede fra fredag av på Stavanger lufthavn Sola.

- Bare 40-årsfeiring

Elleve utenlandske statsborgere ble stanset på Sola. Og åtte danske Hells Angels-medlemmer ble tatt da de kom med danskebåten.

Formålet med aksjonen har vært å hindre straffbare forhold.
- Jeg kan ikke gå inn på bakgrunnen for hver enkelt pågripelse, men formålet er å forebygge eventuelle straffbare forhold, sier operasjonsleder Charles Bøgild ved Rogaland politidistrikt.

Til tross for pågripelsene i forkant av festen kom festdeltakere i MC-jakker med HA-merker til festlokalet lørdag kveld, melder Stavanger Aftenblad.

En av festdeltakerne sier til Aftenbladet at festen bare er en vanlig 40-årsdag og ikke en HA-fest.

- Jeg trodde det var en spøk da jeg hørte at politiet hadde anholdt gjestene på flyplassen. Jeg kan ikke huske at de noen gang før har tatt oppstilling allerede dagen før selve festen, sier mannen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder