FUNNET: Etter halvannen time ble Felix og Scott funnet på Tårnåsen utenfor Oslo. Da var de kalde og alene. Her sammen med matmor Birgitte Hakstun. Foto: FOTO: FANNY OFSTAD / NORDSTRANDS BLAD

Hundene Felix og Scott fanget i stjålet bil

... men så ringte tyven!

(VG Nett) Birgitte Hakstun (48) opplevde sitt største mareritt da bilen ble stjålet med begge hundene i baksetet.

  • Dyveke Nilssen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Felix (4 mnd) og Scott (9) skulle bare være alene i bilen noen minutter mens matfar Dag Hakstun var innom en butikk i Oslo onsdag forrige uke.

Han lot nøkkelen stå i bilen for å være sikker på at temperaturen holdt seg oppe i bilen.

Men da han kom tilbake var både bilen og hundene borte utenfor dyrebutikken på Ljabru, skriver ditt Oslo.

- Jeg fikk helt panikk. Hundene var det aller viktigste, de kan ikke erstattes, sier Birgitte Hakstun til VG Nett.

Fryktet det verste

Politiet ble varslet, og like etter la de ut en melding på sin twitterprofil og startet jakten på biltyven:

«Politiet søker etter en grå Audi A4, DN38436 som nylig ble stjålet fra Ljabruveien. I bilen er to hunder,en flatcoat og gordon setter valp», skrev de til sine følgere.

Mens tiden gikk ble familien veldig bekymret for hundene. Spesielt tenkte Hakstun på den fire måneder gamle valpen Felix.

- Det verste scenarioet var jo at gjerningsmannen bare hadde sluppet dem løs i nærheten av biltrafikk eller ute i skogen. Da er det mulig at den største hadde klart seg, men ikke den minste, forklarer hun.

Frosne

For biltyven hadde neppe sett for seg å få med to hunder på kjøpet. Etter en times tid tok han rett og slett opp telefonen og ringte til eieren.

- Savner dere noen bikkjer?, spurte han.

- Mannen min sa at han savnet to, og da sa tyven at de sto bundet utenfor dyrebutikken på Tårnåsen. Før han la på spurte han om vi hadde forstått meldingen, forteller Hakstun.

Det hadde de, og så fort som mulig kom de seg til dyrebutikken.

- Vi ble litt satt ut, for vi trodde nesten det var noen som tullet med oss. Men vi ble veldig lettet da vi fant dem. De sto der, litt forfrosne, ensomme og forlatte.

- Har litt hjerte

Tyven stakk av med bilen, men mye tyder på at det er en ekte dyrevenn som står bak ugjerningen.

Før han satte fra seg hundene hadde han skaffet nye bånd til dem. De sto bundet i døren på dyrebutikken.

- De er veldig søte og snille, men man tar ikke umiddelbart tak i båndet til Scott for å lese på navneplaten. Han er ganske stor. Tyven kan ikke ha vært særlig redd for hunder, tror Hakstun, og legger til:

- Tross det hele hadde han litt hjerte.

Dusør

Nå etterlyser familien bilen. De utlover en dusør på 10.000 kroner for opplysninger som kan føre til at bilen blir funnet.
Den sølvgrå Audi A4 stasjonsvognen har registreringsnummer DN 38436.

- Vi har ikke sett snurten av den, så det hadde vært veldig fint å få den tilbake. Vi mangler jo også hundebur og annet utstyr som var i den, sier Hakstun.

Klokken 17.17 samme dag som bilen ble stjålet, la politiet ut en oppdatering på Twitter:

«Søk etter Audi A4; hundene er tilrette i en dyrebutikk på Tårnåsen, bilen fortsatt stjålet. Politiet etterforsker videre...»

Det er Manglerud politistasjon som etterforsker saken. De bekrefter saken, men har torsdag kveld ikke anledning til å kommentere den ytterligere overfor VG Nett.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder