VISER OMSORG: Tidligere nestleder i Frp og ordfører i Os, Terje Søviknes, er bekymret for Liv Løberg. Foto: Scanpix
VISER OMSORG: Tidligere nestleder i Frp og ordfører i Os, Terje Søviknes, er bekymret for Liv Løberg. Foto: Scanpix

Løberg fikk støtte fra Søviknes

Administrasjonssjef mener hun er offentlig henrettet

INNENRIKS

I en personlig melding til Liv Løberg, gir Terje Søviknes støtte til den skandalerammede partifellen etter CV-jukset.

Publisert: Oppdatert: 27.06.10 20:56

- Hun har det vanskelig nå, sier Løbergs advokat.

Fredag sendte Terje Søviknes en støttemelding til Løberg på nettstedet Facebook, der han uttrykte forståelse for den vanskelige situasjonen hun og familien står i.

- Det er godt at det kommer støtteerklæringer, og at man får frem den menneskelige siden i denne saken. Liv har det vanskelig nå, sier Løbergs advokat Tom A. Næss.

VG har fått tillatelse fra både Søviknes og Løberg til å trykke meldingsutvekslingen mellom de to på Facebook.

BAKGRUNN:Helsesjef innrømmer forfalskning av tre studiebevis - og sier opp jobben

Liv Løberg (61) gikk av fra jobben som administrasjonssjef i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) etter at VG avslørte omfattende juks med CV-en hennes.

61-åringen, som også er fylkestingsrepresentant og tidligere ordførerkandidat for Frp, valgte å legge alle kortene på bordet og innrømme at hun hadde forfalsket studiebevis og løyet på CV-en sin.

Les mer:Frp ber Løberg trekke seg

Brutal medieverden

Den omfattende mediestormen etter VGs avsløring fikk Terje Søviknes til å sende Løberg denne meldingen:

«Verden, og ikke minst medieverden, kan være brutal fra tid til annen - det kan jeg ganske mye om ... Uansett hva saken gjelder, så er det viktig å huske på at livet har andre kvaliteter som er langt viktigere - familie, venner, de gode opplevelsene. Ta vare på dere selv i dagene som kommer!»

«Får stå han av»

Han fikk raskt svar fra Løberg, som takket for støtten fra den tidligere nestformannen i partiet.

«Tusen takk, Terje. Ja, her kunne jeg trenge din erfaring med media, Metusalems tidsramme og Jobs tålmodighet. Men hva fikk jeg? Førsteside og offentlig henrettelse. Jeg/vi får stå han av, og håpe at Frp ikke slår hånden av meg også. Hils din bedre halvdel og ha en flott sommer alle sammen,» skriver hun tilbake.

Les også:- SAFH-direktøren tiet om økonomisk rot

Terje Søviknes, som nå er ordfører i Os, sto selv midt i medias søkelys da det i 2001 ble kjent at han hadde hatt seksuell omgang med en 16 år gammel jente under et landsmøte i Fremskrittspartiets ungdom.

Vil vise omsorg

Han understreker overfor VG at det er opp til politiet å ta stilling til CV-jukset, men at han ønsket å vise omtanke overfor Løbergs situasjon.

- Uavhengig av hva slags sak man er oppe i, er det viktig at noen viser omsorg. Det bestemte jeg meg for selv, den gangen det sto på som verst, at jeg i fremtiden skulle være en som torde å vise omtanke for andre som står oppi det, sier Søviknes.

Han vet at det nå er tøffe dager for Liv Løberg, ektemannen Gerrit og resten av familien.

- Jeg tror de fleste forstår at det er vanskelig å være midt i orkanen, så jeg håper at de rundt tar vare på henne. Selv var jeg heldig som hadde min familie og nære vennekrets, og ikke minst lokalmiljøet i Os, sier Søviknes.

Har et nettverk

Bortsett fra meldingen på Facebook, har det vært stille fra Liv Løberg etter at CV-skandalen ble kjent.

Hun ønsker ikke å snakke med media, men har vært i tett kontakt med advokat Tom A. Næss.

- Har hun gitt noe svar på hvorfor hun forfalsket CV-en sin?

- Jeg har ikke spurt henne, men jeg tviler på at hun kunne gitt noe svar. Mitt inntrykk er at dette var noe som skjedde for lenge siden, og som senere bare har balet på seg, svarer advokaten.

Kortene på bordet

Han opplyser at hun vil legge kortene på bordet overfor politiet når hun blir innkalt til avhør.

- Mitt råd til Løberg da jeg snakket med henne i dag, var å innrømme alt overfor politiet og erkjenne straffskyld. «Det vil jeg selvsagt gjøre», var hennes svar. Hun valgte å legge alle kort på bordet overfor VG, og da ville det være meningsløst å ikke gjøre det samme overfor politiet, sier Næss.

Her kan du lese mer om