JEVNET MED ASFALTEN: Denne katten ble kjørt over to ganger av politipatruljen før den døde. Øyenvitner reagete sterkt på politiets måte å avlive katten på, men nå er saken henlagt. Foto: Ivar Toms

Politiet kjørte over katt to ganger - saken lagt død

(VG Nett) Spesialenheten finner ikke grunn til å etterforske saken der en patrulje avlivet en katt ved å kjøre over den to ganger.

  • Sindre Murtnes
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Den skadede katten fikk en brutal ende på livet da en politipatrulje valgte å avlive husdyret med bilen.

- Jeg sto fem meter unna. En politimann dirigerte, mens den andre kjørte over. Men katten spratt jo opp igjen og døde ikke. Da snudde jeg meg og gikk, sa postmann og øyenvitne Ivar Toms.

Operasjonsleder Petter Aronsen ved Vestfold politidistrikt innrømte at patruljen kjørte over katten to ganger fordi de ikke kunne bruke skytevåpen.

Hendelsen førte til en voldsom debatt, og politiet mottok i alt åtte anmeldelser etter avlivingen.

Fredag ble det klart at Spesialenheten henlegger saken, skriver Tønsberg Blad.

«Saken henlegges med den begrunnelse at det ikke er rimelig grunn til å undersøke om det foreligger et straffbart forhold», står det i Spesialenhetens rapport .

Diskuterte metoder

De skriver videre at alle anmeldelser og vitnebeskrivelser er nøye gjennomgått. Spesialenheten har også vurdert politibetjentenes forklaring.

- Mens vi kjørte ut, diskuterte vi hva vi skulle gjøre med den skadede katten. Utgangspunktet vårt var å ta hånd om katten, og se om den kunne reddes, har den ene politibetjenten opplyst til Spesialenheten.

- Måtte avlives

Politibetjenten fortalte videre at det etter hvert gikk opp for dem at katten hadde knekt ryggen. Den skal også ha vært svært aggressiv på grunn av skadene.

De konkluderte med at katten ikke kunne avlives med skyting fordi det var så mange mennesker og trafikk i nærheten. De vurderte også å slå i hjel katten, men valgte til slutt å kjøre over den.

Dyrebeskyttelsen varsler at de vil klage inn henleggelsen.

- Dette er jeg kjempeskuffet over. Politiet har begått et lovbrudd, så hvorfor blir saken da henlagt, sier pressekontakt Linn Krogstad til Tønsberg Blad.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder