Dramatisk helgetur: Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen fikk en dramatisk avslutning på helgeturen med familien. Ministeren ble vitne til at en småflyulykke utenfor Brønnøysund.

Sjokkert minister vitne til sjøflydrama

(VG Nett) Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen ble sjokkert vitne til sjøflydramaet i Brønnøysund søndag.

Fredrik Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

En familie på fem ble kastet ut av et sjøfly da det veltet under landing i Brønnøysund søndag. Noen hundre meter unna sto fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og ble vitne til den dramatiske situasjonen, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Til VG Nett forteller en lettet minister om dramatiske minutter utenfor Brønnøysund.

- Det var veldig dramatisk. Når et fly tipper rundt på sjøen etter å ha vært i lufta, da forstår du at dette er alvorlig, sier Berg-Hansen.

- Ble kvalm
Ministeren var på vei hjem etter en helgetur i båt med mann og sine to yngste barn. Under fyllingen av diesel oppdaget Berg-Hansen at et fly tippet rundt noen hundre meter unna.

- Det eneste vi tenkte var å komme oss ut og hjelpe dem. Vi kastet oss i båten og forberedte oss på at dette kunne bli dramatisk. På turen utover kjente jeg på kvalme og et veldig ubehag for hva som ventet oss. Vi hadde jo selv små barn med, og måtte stålsette oss for hva vi skulle møte, sier Berg-Hansen.

Heltepar: Kjæresteparet Odin Dybos (18) og Marit Kvalø (18) reddet familien på fem ut av det kantrede småflyet i Brønnøysund søndag. FOTO: PRIVAT

I mellomtiden hadde to rådsnare ungdommer allerede ringt redningsmannskaper og fått familien på fem om bord i båten sin.

Imponert over tenåringshelter
Alle de fem kom fra ulykken med kun lettere fysiske skader.
Ministeren er meget imponert over de to heltemodige tenåringene.

- Tårene spratt av glede over at alle var berget, særlig da jeg så de små barna som hadde vært i vannet. Det som imponerte meg, det var de to ungdommene i båten. De var så rolige og gjorde alt etter boka. De er virkelig helter, sier hun.

Kjæresteparet Odin Dybos (18) og Marit Kvalø (18) reddet familien på fem. Til VG Nett fortalte Kvalø at situasjonen var meget dramatisk.

- Det hele gikk veldig fort og vi var der på to minutter. Vi møtte fem redde personer. Ungene var kalde og gråt, men foreldre klare å forholde seg rolige, sa Kvalø etter redningsaksjonen søndag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder