Kongefamilien bryter påsketradisjon

(VG Nett) Kongens forestående operasjon har gjort at kongefamilien velger å feire påsken på Kongsseteren og ikke i Sikkilsdalen slik de vanligvis gjør.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

SKI-KOS: Kongefamilien koste seg under det tradisjonelle påskeskirennet ved Sikkilsdalsetra påskeaften i 2002. Foto: Geir Olsen

Også i fjor brøt kongefamilien denne lange tradisjonen. Da valgte kongeparet, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og Marius å tilbringe påsken i syden. I 2003 feiret de påsken på Lillehammer fordi det var nærmere sykehus og prinsessen var høygravid.

I 2000 valgte kongeparet også varmere strøk til fordel for Sikkilsdalen, og i den kalde påsken i 1996 dro hele kongefamilien til Tanzania på safari. Men de fleste påskene har de altså tilbragt i Sikkilsdalen.

I 2002 vakte Ari Behn stor oppmerksomhet da han stilte på ski med skjorte og rosa slips under det tradisjonelle påskeskirennet ved Sikkilsdalsetra påskeaften.

I år vil kongefamilien feire påske på Kongsseteren i Voksenkollen i Oslo. Eiendommen brukes hovedsaklig i forbindelse med julefeiring og den årlige Holmenkolluken som nettopp ble arrangert.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder