1 - BLØR: Dette overvåkingsbildet av Kjetil Rusvik er tatt noen minutter etter at han ble banket opp på en annen buss på Holmlia. Bildene viser tydelig at han blør i ansiktet.

Falt om etter blind vold

Her faller Kjetil om etter buss-volden - politiet etterlyser vitner

Her faller Kjetil Rusvik (31) om etter overfallet på bussen på Holmlia. Minutter tidligere ble den hjerneskadede mannen ban- ket opp av en ungdomsgjeng.

Andreas Arnseth
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Overvåkingsbildene viser at den bløende Rusvik går om bord i bussen klokken 23.47. To holdeplasser senere skal han av, og idet han går ut av bussen, faller han om.

Flere passasjerer og bussjåføren prøver å hjelpe han på bena, før 31-åringen blir kjørt til sykehus. Siden har han ligget i koma med alvorlige skader i hodet.

2 - USTØ: Rett før 31-åringen skal gå av bussen, er han tydelig ustø og skadet.

Minutter før - klokken 23.23 - hadde Rusvik stått på holdeplassen på Holmlia og ventet på en annen buss, rute 80. På vei inn på denne bussen ble han sparket, slått og trolig forsøkt ranet av en gjeng ungdommer. Han ble først overfalt utenfor bussen, men kom seg på bena. Inne i bussen fortsatte den grove volden foran øynene på mellom 30 og 40 passasjerer, uten at noen grep inn. Da overfallsmennene stakk av, klarte Rusvik fortsatt å holde seg på bena. Men alt tyder på at han ble påført en hjerneblødning under overfallet, og etter å ha byttet buss segnet han om.

3 - FALLER: Idet Kjetil Rusvik går av bussen, segner han om på bakken. Foto: OVERVÅKNINGSKAMERA NORGESBUSS

Nå er politiet oppgitt over at ikke flere enn fire av passasjerene fra den første bussen der volden skjedde, har meldt seg som vitner.

- Sykdomstegn

- Det er et sykdomstegn at folk ikke påtar seg ansvar og melder seg som vitner, mener politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt. Politiet har meget gode overvåkingsbilder fra begge bussene. Men de trenger vitner for å kunne dokumentere hva som skjedde da ungdomsgjengen gikk løs på den trafikkskadede og bevegelseshemmede mannen. Seks menn av norsk og utenlandsk opprinnelse i alderen 18 til 21 år er siktet for legemsbeskadigelse og varetektsfengslet for to uker.

4 - HJELPER: Bussjåføren og flere passasjerer forsøker å hjelpe ham på bena. Foto: OVERVKNINGSKAMERA NORGESBUSS

Rusviks lommebok forsvant utenfor den første bussen, og har fortsatt ikke kommet til rette. Politiet mener gjengen hadde planer om å rane 31-åringen, og utelukker ikke at han ble plukket ut som et potensielt enkelt offer fordi han er bevegelseshemmet etter en trafikkulykke.

Ingen av de seks erkjenner straffskyld. De har forklart seg svært ulikt om hva som skjedde på bussen, og skal delvis ha lagt skylden på hverandre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder