NOMINERT: President Donald Trump bør få Nobels fredspris for sin "fred-via-styrke"-ideologi ifølge personen som nominerte ham. Foto: Pablo Martinez Monsivais AP

Prio-direktør: Donald Trump nominert til Nobels fredspris

Blant de 318 personene som er nominert til Nobels fredspris i år, finnes også USAs nyslåtte president, ifølge PRIO-direktør Kristian Berg Harpviken.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Dette er andre året på rad at Donald Trump er nominert til fredsprisen. Ifølge direktør ved Institutt for fredsforskning (PRIO), Kristian Berg Harpviken, er det samme person som har nominert ham to år på rad, ifølge Nettavisen.

Les også: Trump sier han har full tillit til Sessions

– Jeg vet dette fordi jeg spekulerer på noen prisvinnere, og da er det en del folk som bekrefter sine nominasjoner til meg. De fleste som gjør dette, er komfortable med at jeg er åpen om hvem som nominerer, men denne personen ønsker å være anonym. Jeg kan si at det er en amerikaner, sier Harpviken.

Til sammen 318 personer og organisasjoner er blitt nominert til Nobels fredspris for 2017, opplyste Nobelkomiteen torsdag.

Vedkommende som nominerte Trump, vektla i sin begrunnelse i fjor at Trump må bli anerkjent for sin «fred via styrke-ideologi».

Lundestad: – Feil å gi fredsprisen til Obama

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder