E18 stengt ved Lillesand etter ras

Steinblokker har rast over E18 ved Lillesand. – Hele fjellsiden datt ned, forteller et vitne.

Publisert:

Ingen biler har blitt truffet av steinblokkene, men E18 er stengt mellom Gaupemyrkrysset og Stormyrkrysset, sier trafikkoperatør Kristin Vårsø til VG.

Omkjøring blir skiltet.

Veidekke - som har drift- og vedlikeholdsansvar - er på stedet.

– Nå dirigerer vi trafikken, og så kommer geologer inn på stedet. Så kommer vi til å rydde vekk steinmassene når det er trygt å gjøre det, sier kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke Norge.

Han understreker at de ikke er ansvarlige for selve sikringen av fjellet.

Har du bilder eller video? Send inn her.

– Jeg lurte på hva det var, først så det ut som det brant, sier Tom Georg Kvale (32) til VG. Han var en av de første som kom til stedet.

– Det skjedde veldig kjapt. Det ble det bråstopp for alle mann. Hele fjellsiden datt ned, legger han til.

Kvale jobber som sjåfør og var på vei hjem fra jobb etter å ha kjørt fra Gardermoen til Kristiansand. Han forteller at det spredt seg stein ut i det andre kjørefeltet.

– Vi holder på med å hjelpe ut bilistene som står der nå. Vi har forståelse for at det er kjipt, men sånn blir det dessverre. Vi skal hjelpe så godt vi kan, sier operasjonsleder Eyvind Formo til VG.

Han vet ikke hvor lang tid det vil ta, men antar at det vil ta litt tid.

En annen bilist, Jonas, var på vei til jobb i Kristiansand da raset skjedde. Han forteller at det hele må ha skjedd sekunder før han kom.

– Først tenkte jeg det var elbil som hadde stoppet. Heldigvis var det ingen som ble truffet, men det var ganske nære på. Det kunne gått gærent. Dette skal ikke skje.

Da VG snakket med ham i 09.30-tiden, hadde alle nødetater kommet på plass.

– Jeg hadde flaks. Min søster kjørte en halvtime før jeg kom. I mellomtiden kom raset.

I 2019 var det også et stort steinras på E18 - da ved Larvik. Heller ikke da kom noen til skade, noe ordføreren i Larvik kalte et under.

Pressesjef Ingunn Handagard i Norges Automobil-Forbund (NAF) krever svar på hvordan to store ras over E18 kan skje mellom få års mellomrom:

– Dette skal ikke skje. Rasene har gått ulike steder langs E18, men hendelser som dette kan skape stor usikkerhet og frykt hos folk.

– Vi må få svar på hvordan et så omfattende ras kan gå over denne veien, som er så trafikkert. Dette kunne fått store konsekvenser, og skal ikke skje på en såpass ny strekning.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no