UTDELING: Fra venstre ansvarlig redaktør Gard Steiro, journalist Oda Leraan Skjetne og de redaksjonelle utviklerne Jari Bakken og Sondre Nilsen. Foto: Mattis Sandblad

VGs coronaspesial vinner den store journalistprisen

I over ett år har coronaspesialen gitt oversikt over smitten, vaksineringen og tiltakene nasjonalt og lokalt. Nå vinner den en av de mest prestisjetunge prisene i norsk presse.

Av 

Jostein Matre

Publisert:

Spesialen, som du kan lese her, har hatt rundt 370 millioner visninger på et år, og oppdateres døgnet rundt med det siste om coronaviruset.

Prisen deles ut av Norsk presseforbund og er en av de høyeste utmerkelsene i norsk mediebransje. Ifølge Norsk Presseforbund skal den «oppmuntre til høy kvalitet i mediene og hedre den beste journalistikken».

I juryens begrunnelse heter det at «Juryen for Den store journalistprisen har lagt vekt på at denne faktabaserte journalistikken har bidratt til smittevern og folkehelse, på en måte vi sjelden har sett. Etter hvert har VG videreutviklet tjenesten til å omfatte en mengde fakta, ikke minst tilgangen på vaksiner og antall satte vaksinedoser. Mediets mål var til enhver tid å gi alle nordmenn tilgang til nødvendig og oppdatert informasjon om pandemien, noe de åpenbart har lykkes med. Snart runder oversikten 400 millioner sidevisninger.»

– Helt siden 3. mars i fjor har folk daglig fulgt med på VGs coronaoversikt. Den har både opplyst og beroliget. Den har gjort vår kamp mot smittespredningen mer effektiv. VG har fylt, og fyller, et enormt informasjonsbehov, sier juryleder Finn E. Våga

Teamarbeid

Coronaspesialen er laget og oppdateres av VGs breaking-avdeling og VGs avdeling for redaksjonell utvikling. Svært mange har vært involvert i spesialen, og teamet bak understreker at dette er en lagseier.

– Jeg er veldig glad på vegne av hele gruppen. Vi er en ufattelig stor gjeng. At vi får denne prisen sammen er ufattelig kult. Takk til alle som har bidratt og vil fortsette å bidra til pandemien er over, sier en av journalistene som har jobbet mest med coronaspesialen, Oda Leraan Skjetne.

– Gratulerer til hele gjengen. Vi er vel rundt 30 stykker. Alle burde vært her i dag, sier redaksjonell utvikler Sondre Nilsen.

– Jeg tror vi er snart 40 med byline på spesialen, legger journalist Yasmin Sfrintzeris til.

Ekstra stas i år

Ansvarlig redaktør Gard Steiro synes det er ekstra stas å vinne prisen i et år som har rommet den største nyhetssaken i vår tid.

– Det er alltid en ære å vinne Den store journalistprisen. I år oppleves anerkjennelsen ekstra gjev, for pandemien er utvilsomt den største saken i vår tid. I VG definerte vi «coronaoversikten» som en journalistisk vaksine. Responsen har vært overveldende. Selv om lesernes tilbakemeldinger er viktigst, er vi i dag usigelig stolte over å motta prisen. Hele VG takker juryen. Jeg takker alle journalistene, utviklerne og lederne som sammen skapte «coronaoversikten». Dette er en lagseier,

I fjor gikk den prestisjetunge prisen til Dagbladet, for «Glidens pris». Året før gikk den til VG for «Tolga-saken».

Bak prisen står Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, NRK og TV 2. Prisen er på 100.000 kroner.

Publisert:

Mer om

Medier

Journalistikk

Coronaviruset

Flere artikler

 1. Coronaillustrasjon i VG ble Årets avistegning

 2. Ny studie: Betydelig flere tidligfødsler blant coronasyke

 3. Trygler kommunen om å omplassere uvaksinert helsepersonell

 4. Nesten én av fire studenter har hatt selvmordstanker

 5. FHI-dokument spres feilaktig som «bevis» for at munnbind ikke fungerer

Fra andre aviser

 1. For første gang er flest abonnenter heldigitale: – Jeg tror det er veldig lett å forklare

  Bergens Tidende
 2. For første gang er flest abonnementer heldigitale: – Jeg tror det er veldig lett å forklare

  Aftenposten
 3. Regjeringen forlenger intervallet mellom første og andre vaksinedose

  Aftenposten
 4. Nedstenging ga kunstboom: – Folk trenger slike opplevelser

  Aftenposten
 5. Serveringsstedet har ikke holdt stengt én eneste dag under pandemien

  Aftenposten
 6. Regjeringen varsler nye råd til fullvaksinerte

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no