FYRER LØS: Olaf Thommessen kritiserer Lars Sponheim. Foto: SCANPIX

Thommessen med harde utfall mot Sponheim

Tidligere nestleder i Venstre, Olaf Thommessen, sparer ikke på kruttet i sine angrep på partileder Lars Sponheim i boka «På innsiden utenfor».

Artikkelen er over 11 år gammel

- Mot dumhet kjemper selv gudene forgjeves. Når man står overfor en person som Lars, med en begrenset evne til å se noe annet enn sine egne interesser, kan man faktisk ikke vinne fram, skriver Thommessen ifølge Nettavisen.

Thommessen var i sin tid aktuell som Sponheims arvtaker, men Sponheim sa klart ifra at han ikke syntes Thommessen egnet seg som partileder.

- Kom med trusler

I boka heter det at Sponheim kom med alvorlige trusler da valgkomiteen i Venstre ønsket at Thommessen skulle overta som leder.

Sponheim truet med å trekke Venstre fra regjering dersom han ikke ble innstilt som lederkandidat, heter det.

Thommessen skriver at han bare ville stille til valg som leder dersom Sponheim trakk seg av fri vilje og helhjertet støttet ham. Sponheim gjorde ingen av delene og Thommessen stilte til valg som nestleder.

- Deretter begynte Lars en egen kampanje for å fremheve seg selv på min bekostning. Han fremstilte meg som en som hadde trukket meg da han selv viste muskler, står det å lese.

Thommessen slår fast at dette ikke har noe med sannheten å gjøre.

Advarer mot Sponheim

Han benytter også anledningen til å komme med en advarsel mot Sponheim.

- Er det én ting som er sikkert, så er det at Lars Sponheim aldri går i krigen for andre enn seg selv. I hvert fall gjør han det ikke for meg. Og den som snur ryggen til ham, må vite å passe seg godt. Et angrep fra hans side kommer ikke forfra, åpent og ærlig, skriver Thommessen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder