GIR BORT SKO: Felix Hart, Matti Brox og Saeed Kha mener andre enn dem selv bør ha deres gamle fotballsko. Foto: VGTV, Marit Stensby

Gir fotballskoene til Gambia

EKEBERGSLETTA (VG Nett) Ungdommen på Ekebergsletta gir bort skoene sine til nakne fotballføtter i Gambia.

Gunnhild Baade
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

- Det er jo bedre å gi skoene til noen som virkelig trenger dem, sier Felix Hart (12) til VG Nett.

Han og kompisene samlet seg i formiddag utenfor teltet til GIFTS, hvor alle som vil kan levere inn treningstøy og sko som en ikke har bruk for lenger.

- Vi skal hjem nå, men kommer jo tilbake. Og da skal vi ta med noen sko, sier Matti Brox (12).

Skjer det noe på Ekebergsletta? Tips VG Netts reporterher.

- Ubeskrivelig glede

GLEDESPREDER: Sheriff Fraser reiser hvert år ned til Gambia for å dele ut gamle sko til fotballivrige barn. Foto: VGTV, Marit Stensby

Det er tredje året at GIFTS er oppe på Ekebergsletta og tar i mot sko fra giverlystne. Skoene sendes så til Gambia hvor de blir delt ut til barn i flere gambiske landsbyer.

- Det går ikke an å beskrive gleden, men det er stort for dem, forteller Sheriff Fraser som hvert år reiser ned til Gambia for GIFTS for å dele ut fotballutstyr.

Med gummidekk på føttene

Fraser vet selv hvordan det er å elske fotball, men mangle alt en trenger av utstyr.

- Jeg vokste opp i Gambia og da brukte vi å spille barføtt på stranda, eller knytte gummi fra gamle bildekk rundt føttene, forteller Fraser videre til VG Nett.

I løpet av en knapp halvtime torsdag formiddag var det flere som kom innom teltet og leverte inn brukte sko.

TIL GAMBIA: Disse skoene, og flere andre, blir snart pakket ned og sendt til ivrige fotballbarn i Gambia. Foto: VGTV, Marit Stensby

- Det bruker å komme inn flere par samtidig når lagene ryker ut av turneringen. Vi har til og med opplevd at de kler av seg skoene rett foran oss, og legger dem rett på bordet her, forteller Christer Engelstad som jobber på standen.

I fjor ble det samlet inn 1100 par sko, og GIFTS tror og håper at dette tallet blir slått i år.

- Vi sender flere unger hjem med beskjed om å fortelle mor å rydde litt i klesskapet. Da blir både mor og de gambiske ungene glade, avslutter Engelstad.

PS! Hvis du har noen fotballsko du gjerne vil ha ut av skapet, har GIFTS stand på Norway Cup i to dager til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder