Hestevoldtekt var misforståelse

(VG Nett) Mannen lekte ikke med hesten - han lekte gjemsel!

Rune Thomas Ege
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Saken om den sjokkerte hjelmelandsbonden som tok en ukjent mann på fersk gjerning og i heftig aktivitet med en hest, gikk landet rundt.

Ifølge loggen til operasjonssentralen hos politiet i Rogaland skulle bonden bare ta seg en runde på gården da han kom over mannen som - ja - tok seg en runde med hesten. Hesteelskeren forsvant til skogs i fullt firsprang da han ble oppdaget.

- Tok litt av

Nå viser det seg at hele historien trolig er en stor misforståelse.

- Dette er nok en historie som tok litt av, kan du si, sier lensmann Birger Haugvaldstad i Hjelmeland til VG Nett.

- Bonden fortalte at han tok seg en runde på garden på natta, og at han oppdaget en person som gjemte seg bak hesten hans. Bonden sprang etter denne personen, men han klarte ikke å ta ham igjen, sier politiførstebetjent Mehrbod Nasseri ved lensmannskontoret på Hjelmeland til lokalavisen Strandbuen.

- Litt mistenksomt

Et eller annet sted på veien ble gjemselleken til en hestevoldtekt.

- Når du treffer en mann ved hesten din midt på natta, og så ser at han legger på sprang, er det klart du blir litt mistenksom, sier Haugvalstad til VG Nett.

Etter det VG Nett kjenner til, skal hesteeieren ikke være spesielt fornøyd med den enorme oppmerksomheten saken har fått.

- Det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe straffbart, og det er ikke opprettet noen sak. Vi leter ikke etter noen med spesielle interesser, understreker Haugvaldstad.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder